"Юлен": В ски зона Банско няма незаконни обекти

Булфото (архив)
share

По повод взето днес решение на Министерски съвет относно ски зона Банско от концесионера "Юлен" АД изпратиха позиция до медиите.

Публикуваме позицията без редакторска намеса:

Днес Министерският съвет взе решение за премахване на несъответствията и грешките в площта на концесионния договор за „Ски зона с център гр. Банско“ съгласно Териториално устройствения план на ски зоната, одобрен през 2001 г.

Освен това със същото Решение бе увеличена концесионната такса на „Юлен“ АД с 50 % . По този проблем работиха последователно три правителства. Днешното решение е в резултат от извършени десет проверки на документацията и обектите в ски зоната от Министерство на инвестиционното проектиране, Министeрство на регионалното развитие, Министерство на финансите, МОСВ, Дирекция за национален строителен контрол и Върховна административна прокуратура.

Решението на МС бе взето по предложение на междуведомствена работна група: „ За привличане, координация, насърчаване на инвестиционни намерения и наблюдение на изпълнението на инвестиционни проекти в областта на туризма“, създадена с решение на Министерски съвет No 705 от 14.11.2013 и включваща представители на изброените по-горе институции.

Многогодишните проверките по безспорен начин доказаха, че в ски зона Банско няма изградени незаконни обекти и за всички съоръжения и ски писти са изпълнени съoтветните законови процедури.
 

Водещи новини

Още новини