Чужденци плетат шушони в Банско

  • 07 юли 2015 15:05

  • 1672
  • 1
Чужденци плетат шушони в Банско
©

Представянето на занаятите в курорта Банско продължи с пълна сила и през изминалия уикенд.

Културните вечери "Традиции и изкуство" се организират от община Банско в активния летен сезон. Целта е да се осигурят повече атракции за гостите от страната и чужбина, посочиха от кметството в курортния град.

Този път в Посетителския информационен център бяха показани техники за дърворезба и плетене на шушони с активното участие на бабите от пенсионерския клуб в Банско и на дърворезбаря Николай Кулин. Няколко чужденци в продължение на часове слушаха наставленията им, а накрая се престрашиха да хванат длетото и иглите.

Паралелно с демонстрациите на местни занаяти и традиционни изкуства гостуват изложби на местни автори. Бе представена експозиция на дървопластика - свободни конструкции от дърво, изразяващи любовта на автора Константин Икономов към природата чрез необичайната красота на дървените пластики и необработени елементи.

На 10 и 11 юли предстоят представяния по "пресукване" на вълна и "везане" на гоблени. Ще бъдат изложени също авторски картини живопис на художника Атанас Лилов, а в края на юли - изложба на свещници, изработени от естествени материали, от Константин Икономов.

Гостите на Банско имат възможност да се запишат на урок по танци и да се включат в еднодневни преходи до археологическия комплекс "Св. Никола" и крепостта "Ситан Кале".

Последвайте канала на

1672 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
zz

2015.07.07 | 15:24

1
Pulicar za azi novina

Добави коментар

Водещи новини