"Порше" e доставило близо 156 000 автомобила през първото полугодие на годината

GettyImiges
share

Германският производител на луксозни автомобили "Порше" (Porsche) съобщи днес, че е продал 155 945 автомобила през първата половина на годината, предаде ДПА.

Това представлява спад от 7 на сто спрямо съответния период на предходната година на фона на подмяна на продуктовата гама.

"През първата половина на 2024 година отново успяхме да разчитаме на нашата много добре балансирана структура на продажби и да компенсираме предизвикателствата в отделните пазари. Това ни дава стабилност и потвърждава, че ще продължим последователно да следваме нашата стратегия за продажби, ориентирана към стойността", каза главният търговски директор на "Порше" Детлев фон Платен. През първата половина на годината "Порше" достави 38 611 автомобила в Европа (с изключение на Германия), което представлява 6 на сто увеличение в сравнение със съответния период на миналата година.

"Порше" с ръст на приходите и печалбата през 2023 г.

Моделът на "Порше" с най-голям брой доставки е "Кайен" (Cayenne) - 54 587 автомобила, отбелязвайки ръст от 6 на сто през първата половина на годината.

Водещи новини

Още новини