Порше ще прави акумулатори

  • 21 юни 2021 07:22

  • 1252
  • 1
Порше ще прави акумулатори
© Getty images

Автомобилопроизводителят Порше (Porsche) планира да започне маломащабно производство на високоефективни акумулаторни клетки заедно с партньор, съобщи компанията, цитирана от ДПА.

Предвижда се заводът за акумулатори да бъде в района на Щутгарт и да достигне капацитет от 100 мегаватчаса годишно - с акумулаторни клетки за 1000 автомобила. Производството трябва да започне през 2024 година.

Hyundai спира временно производството в автомобилния си завод в САЩ поради недостиг на чипове

Порше държи 83,75 процента от акциите в новото смесено предприятие Селфорс груп (Cellforce Group), а останалите са собственост на дружеството Къстъмселс (Customcells), отделило се от института "Фраунхофер".

Компанията ще произвежда акумулатори за конкретни превозни средства, например състезателни или други специални модели. Порше инвестира в новия бизнес висока двуцифрена сума в милиони, обяви автомобилопроизводителят без допълнителни подробности.

До 2025 година в производствения обект в Тюбинген трябва да бъдат наети до 80 души. По-подробна информация се очаква да бъде обявена на пресконференция утре, предаде БТА.

Novini.bg
1252 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
.

2021.06.21 | 08:24

1
Ще прави и торби за прахосмукачки. Коли е вече ясно, че не може да прави.

Добави коментар

Водещи новини