Безопасността и качеството на предлаганите храни проверяват от 15 февруари инспектори от Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ), съвместно с КЗП и НАП. Това обясни д-р Галя Викьова в ефира на Нова телевизия.
„Всеки един продукт, който пазаруваме, трябва да има етикет на български, който да предоставя достатъчно информация на потребителите. Проблемите, които откриваме са в различни точки. Някъде на витрина имаме необявен произход на месо или липсва информация за пресни плодове и зеленчуци. На някои етикети не са посочени алергени, срок на годност”, обясни откритите пропуски Викьова.
„Не мога да кажа, че качеството пада”, заяви тя по повод поскъпването на храните.
Пробите, които се вземат от млечните продукти, отчитат добри показатели, представи данни Викьова.
Сред откриваните проблеми са храни с изтекъл срок на годност.