Галя Викьова от БАБХ разкри кои са най-честите нарушения, на които се натъкват инспекторите

Кадър: Нова телевизия
share

Безопасността и качеството на предлаганите храни проверяват от 15 февруари инспектори от Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ), съвместно с КЗП и НАП. Това обясни д-р Галя Викьова в ефира на Нова телевизия.

„Всеки един продукт, който пазаруваме, трябва да има етикет на български, който да предоставя достатъчно информация на потребителите. Проблемите, които откриваме са в различни точки. Някъде на витрина имаме необявен произход на месо или липсва информация за пресни плодове и зеленчуци. На някои етикети не са посочени алергени, срок на годност”, обясни откритите пропуски Викьова.

КЗП и БАБХ влязоха на проверка в хипермаркет и откриха нередности

„Не мога да кажа, че качеството пада”, заяви тя по повод поскъпването на храните.

Пробите, които се вземат от млечните продукти, отчитат добри показатели, представи данни Викьова.

Сред откриваните проблеми са храни с изтекъл срок на годност.

Водещи новини

Още новини