Най-интересните фестивали през септември

share

Лятото може и да е към своя край в България, но това не означава край на фестивалите и забавленията. На много места по света се случват разноцветни, шумни, стилни и енергизиращи събития, за които ви трябват само самолетен билет и добро настроение. И да не забравяме – стабилен роуминг!

Вижте кои са най-интересните фестивали през септември:

Фестивал за съвременно изкуство Sydney Contemporary (Австралия)

Да се отправим към най-далечната точка спрямо нас – Сидни, Австралия. Там, в сградата на стар железопътен завод се провежда едно от най-емблематичните събития за съвременно изкуство в онази част на света – Sydney Contemporary. В дните от 5 до 8 септември халетата на Carriageworks стават дом на пърформънси, изложби и дискусии за посоките, смислите и влиянието на съвременното изкуство. Очаква се тази година да се включат над 500 артисти от Австралия, Нова Зеландия и азиатските държави, като сред гостите ще са най-големите колекционери и ценители на съвременно изкуство, готови да обогатят колекциите си. За сравнение, през миналата година по време на Sydney Contemporary са продадени произведения на изкуството на стойност близо 13 милиона евро.

Дори да нямате намерение да купувате изкуство, а просто искате да се насладите на този фестивал, ще имате нужда от роуминг, за да поддържате връзка с близките у дома, подсещат от А1. Изгодните роуминг условия на компанията за зона 4, в която влиза и Австралия, са на цена от 19,99 лева на ден и включват 2000 MB интернет и само 0,39 лева на минута за входящи и изходящи разговори.

Активирането на плана става вече само с един SMS с текст „ОК“ на кратък номер 17280 за частните клиенти или през мобилното приложение Моят А1. Таксуването след това е автоматично, според зоната, в която се намирате, и не трябва да извършвате никакви допълнителни действия при влизане в дадената държава.

Rock in Rio, Бразилия

Тъй като вече сме в Южното полукълбо, нека обърнем поглед към един наистина емблематичен фестивал, който тази година празнува своята впечатляваща 40-та годишнина! Разбира се, това е Rock in Rio – събитието, което вълнува музикалните фенове по целия свят. Посрещал на сцената си групи като Queen, AC/DC и Род Стюарт, за своите 40 години фестивалът се е превърнал наистина в емблема на музикалната световна сцена. Тази година между 13 и 22 септември на сцените на Rock in Rio ще се качат Марая Кери, Imagine Dragons, Кейти Пери и още десетки местни и световни изпълнители.

Ако решите да се възползвате от възможността да съчетаете горещите бразилски нощи с музика от световна величина, побързайте да организирате пътуването си, все пак пътят до Рио продължава над един ден. Не забравяйте да активирате и роуминга си от А1, като единствено трябва да знаете, че Бразилия е част от зона 4 – 19,99 лева на ден, с включени 2000 MB и 0,39 лева за минута разговор.

Scarborough Jazz Festival във Великобритания

От основаването си през 2003 година, джаз фестивалът в британския град Скарбъроу се е превърнал във водещо събитие за почитателите на този изискан музикален стил не само на Острова, но и от други страни. И тази година на сцената ще свирят джаз легенди, изгряващи изпълнители и съвременни звезди, които ще дадат най-доброто от себе си, за да разширят в нови посоки значението и звученето на думата “джаз”. Освен с много музика, дните от 27 до 29 септември можете да запълните с посещение на местния замък или разходка по пясъка на South Bay Beach, където да опитате легендарното британско ястие fish and chips.

Спокойно може да се обадите от плажа на близките си у дома, защото в изгодните роуминг условия на А1 разговорите в зона 2 са неограничени срещу дневна такса от  само 4,99 лева, като ще разполагате и с 2000 MB на ден.

С роуминга от А1 не е нужно да правите нищо, освен да се наслаждавате на новото си приключение по време най-интересните фестивали през септември.

(платено съобщение)

Водещи новини

Още новини