Разследват капитана на потъналата суперяхта Bayesian за корабокрушение и убийство

  • 26 август 2024 13:17

  • 494
  • 0
Разследват капитана на потъналата суперяхта Bayesian за корабокрушение и убийство
© pixabay

Капитанът на потъналата ветроходна суперяхта край Палермо Bayesian - Джеймс Кътфийлд е разследван за корабокрушение и множествено непредумишлено убийство. Загинаха 7 души, оцелелите са 15 от 22 -а души на борда.

Магистратите са повдигнали обвинението срещу 51-а годишния новозеландски капитан на яхтата Джеймс Кътфийлд, след като са го разпитали за втори път след корабокрушението преди седмица. Вниманието е било насочено за това дали люкове и врати към кабините са били затворени, позицията на подвижния шверт и какво се е случило от 3:50 часа сутринта, когато метеорологичните условия се влошили, до 4:06 часа сутринта, когато яхтата е потънала. 

Официално: Британският високотехнологичен магнат Майк Линч е сред удавилите се край Сицилия

Прокуратурата пази най-строга конфиденциалност от разпита на Кътфийлд. Ще бъде разпитан отново и дежурният тогава на вахта моряк, разполагал с актуалните метеорологични сигнали. 

Оцелелите 9 души от екипажа – от него загина само готвачът, остават в хотела, а за Лондон са отпътували шестимата гости на ветрохода., предава БНР.

Прокуратурата на Термини Имерезе, която разследва случая, ще възложи аутопсия на седемте загинали. 

Трима от тях са английският бизнесмен Майк Линч, президента на Morgan Stanley International Джонатан Блумър и американския адвокат Крис Морвило.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
494 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини