СЕМ отложи разглеждането на оставката на Георги Лозанов

Булфото (архив)
share

Съветът за електронни медии отложи на днешното си редовно заседание разглеждането на оставката на председателя на регулатора Георги Лозанов поради липса на пълен състав. Точката ще влезе евентуално в дневния ред на заседанието следващата седмица, когато отсъстващата днес Мария Стоянова ще се завърне от командировка в чужбина.

Лозанов посочи, че от утре ще бъде в платен отпуск, докато се оформят по законово правилен начин обстоятелствата около неговата оставка. Вече заявих, че по определени причини не желая да изпълнявам правомощията си и като се откажа да гласувам по една тема, аз се отказвам от това въобще да бъда член на съвета, а не да излизам по една тема, а по другите стоя, аргументира се той.

Припомняме, на 25 февруари Лозанов заяви, че подава оставка като член на СЕМ и съответно като негов председател. Като мотив той посочи, че е разгледал внимателно документите на кандидата за телевизионна регистрация "Пик Броудкастинг" АД и е установил, че няма законови основания тя да му бъде отказана. "Не бих искал нито с гласа си като член на СЕМ, нито с подписа си като негов председател да легализирам в електронните медии агресивната риторика на едноименната онлайн медиа, която лесно минава в регистрите на враждебната реч", заяви в изявлението си Лозанов.

Водещи новини

Още новини