СЕМ отложи избора си на нов председател

  • 31 март 2016 13:52

  • 1156
  • 1
СЕМ отложи избора си на нов председател
©

Съветът за електронни медии /СЕМ/ отложи избора си на председател. Точката беше включена в днешния дневен ред на редовното заседание на регулатора.

Мандатът на досегашния председател на съвета Георги Лозанов изтича в началото на април, освен това, на 25 февруари т.г. той подаде оставка, но до гласуването й от останалите членове на СЕМ така и не се стигна.

Днес Лозанов помоли Мария Стоянова да го замества до момента на избор на нов председател. "Аз не бягам от отговорност и не се крия, вие сте председател, вие казвате кой да ви замества", каза Стоянова, след което се съгласи да поеме поста.

"Моето впечатление беше, че самата ми оставка би трябвало да е едностранен акт, но се съобразих с мнението на другите и дойдох. От утре за мен вече оставката ми няма значение, аз преставам да бъда член, защото мандатът ми изтича", посочи Георги Лозанов.

"Остават неизяснени много и то важни въпроси. От утре не можем да си купим дори кутия с кламери", коментира Иво Атанасов и добави, че изтичат банковите документи, по които Лозанов като председател има право да бъде титуляр.

Анюта Асенова, чийто мандат е изтекъл, отбеляза, че напоследък в публичното пространство се налага говорене, че в СЕМ има "редовни" и "нередовни" членове. Тъй като аз съм от "нередовните", аз отношение по този въпрос няма да взема, заяви Асенова.

Петият член на регулатора Анна Хаджиева не присъства днес, тъй като е в болничен, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1156 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.03.31 | 13:59

1
Голям праз

Добави коментар

Водещи новини