БНТ получи покана да организира Детската Евровизия

share

Българската национална телевизия е получила официална покана от Европейския съюз за радио и телевизия да организира Детската Евровизия през 2015 г. Това съобщиха от БНТ.

Тази възможност страната ни получава след изключителното представяне на Крисия, Хасан и Ибрахим през ноември миналата година в Малта, които спечелиха второто място в конкурса. "Това е уникален шанс за БНТ и за България - да сме домакин на един от най-престижните музикални конкурси в Европа. Крисия, Хасан и Ибрахим доказаха, че когато сме единни, успехът е възможен", е коментирала новината генералният директор на БНТ Вяра Анкова, цитирана в съобщението.

Тазгодишното издание ще бъде 13-то в историята на Детската Евровизия. За първи път конкурсът се провежда през 2003 г. в Копенхаген. Досега България е участвала четири пъти в песенната надпревара - през 2007 г. с Бон-Бон, през 2008 г. с Кръстияна Кръстева, през 2011 г. с Иван Иванов и миналата година с Крисия, Хасан и Ибрахим. БНТ ще направи всичко възможно да реализира Детската Евровизия у нас, посочват още от телевизията.

Водещи новини

Още новини