Миролюба Бенатова напусна БТВ

share

Миролюба Бенатова напусна БТВ. В официално съобщение от телевизията посочват, че тя се разделя с телевизията, за да поеме по нов професионален път, извън всекидневния поток на новините.

"Напускам БТВ, но не и журналистиката. Решението ми да си тръгна от телевизията не е плод на моментни обстоятелства, а на дълго обмисляне от каква промяна имам нужда, за да продължа личния си професионален път. След 13 години в БТВ чувствам, че нямам какво повече да дам, така че да съм полезна за развитието на телевизията. На този етап искам да се отдалеча от всекидневния информационен поток и да опитам предизвикателството - работа с по-малък екип, в проект, извън новините. БТВ ми даде всичко необходимо, за да се развия и утвърдя успешно като телевизионен журналист. Благодаря на Люба Ризова и целия мениджърски екип за подкрепата в моменти на изпитание за професионализма и волята ни. Вярвам, че по-доброто за всички ни предстои.", коментира Миролюба Бенатова.

Журналистката е част от екипа на БТВ още от създаването на медията и за 13 години. По време на събитията в Катуница тя остро критикуваше протестиращите и липсата на арести от страна на полицията в момента, в който палатите на Цар Киро бяха щурмувани. Впоследствие във Фейсбук се появиха множество групи срещу журналистката. Стигна се дотам, че администраторите на някои от тях бяха привиквани от полицията, за да дават обяснения. Профилът й в социалната мрежа първоначално беше свален, но след това тя се завърна във Фейсбук. Заради нейната противоречива позиция започнаха да се чуват и първите скандирания "Долу БТВ". Тогава телевизията твърдо застана зад нея и я подкрепяше докрай.

Впоследствие Миролюба Бенатова претърпя пълен провал като водещ на стартиралото по БТВ Action предаване Хрътките. Заради факта, че от 13 години е репортер на БТВ ръководството я предпочете пред Валентина Войкова, която след това премина в екипа на ТВ7.

Въпреки провала на предаването, по неофициална информация Миролюба Бенатова съвсем скоро ще започне да води ново предаване, но по конкурентната Нова телевизия.

Водещи новини

Още новини