Ченгета привикват хора от Facebook - група срещу Миролюба Бенатова

  • 29 септември 2011 12:26

  • 16377
  • 48
Ченгета привикват хора от Facebook - група срещу Миролюба Бенатова
©

Собственикът на строителна фирма “Коректстрой” в Благоевград инж. Калоян Ерделски е бил задържан във II РУП - Благоевград със заповед за 24 часа заради включването му в една от групите във Фейсбук, сформирала се срещу журналистката на bТV Миролюба Бенатова, с обвинение, че едностранчиво е отразила убийството в с. Катуница и е взела страната на циганския Цар Киро. В заповедта за ареста на бизнесмена е цитиран чл. 325, ал. 1 от НК, който е “за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото”, пише в. Струма. Наказанието по него е лишаване от свобода до 2 г. или пробация и обществено порицание.

Двама полицаи са открили Ерделски в 13.00 часа в собствения ми цех, единият - Любомир Джоров, ми връчи заповед за задържане и ми обясни, че е за дискриминация срещу циганите. Докато ме караха в колата към I РУП да давам обяснения дали обичам циганите, или не и къде почасово съм бил през последните 3 денонощия, останах с впечатление, че ме смятат за участник в протеста срещу бруталното убийство на младежа от Катуница, който се проведе в понеделник пред общината в Благоевград. Аз обаче не бях на протеста, защото следобед бях на боксова среща и до мен седяха кандидат-кметът на ЕКИП Владимир Елезов, Петър Байкушев и Костадин Хаджигаев. Дори предложих на полицаите да ги извикат тримата като свидетели, разказва пред Струма Ерделски.

Полицаите са ходили в дома на Ерделски  да връчат заповед за 24-часово задържане и на брат му Георги, който от 10 години живее в Испания. Аз не съм расист и доказателство за това е, че в цеха ми работят 3-ма роми, за мен обаче е недопустимо някой, било то циганин или българин, да прегази на улицата нарочно 19-годишен младеж. Недопустимо е и прибирането ми в полицията за това, че съм посмял да изразя в интернет гражданската си позиция, разказва благоевградчанинът.

Последвайте канала на

Novini.bg
16377 48

Свързани новини

Коментари 48

Добави коментар
Никола Николов

2013.11.14 | 15:23

48
Заради такива журналисти държавата е на това дередже. Спрете да Гледате БТВ докато тази нагла жърналистка не бъде уволнена.
GEORGI GYRKOV

2013.11.14 | 15:23

47
ZASRAMETE SE BE JENATA SI VYRHI DOBRE RABOTATA NE Q OBIJDAITE POVE4E
анимал_доктор

2012.04.27 | 15:02

27
Миролюба Бенатова няма никаква вина за случващите се събития, само не разбрах , защо искат да я изкарат черната овца!
ooo

2013.11.12 | 10:22

46
защо ли? Ето: Миролюба подчерта, че смъртта на Ангел е от 'неволна катастрофа'. Насочваше вниманието към горящите къщи, разрушавала се собственост и че "действията са плод на нетрезва мисъл от пияни, дрогирани хора, които палят РОМСКИ къщи" ; Журналистката многократно титуловаше престъпника Кирил Рашков с "Цар Киро" и цитирам: "Ден по-рано, Веселин (уточнявам - вуйчото на убитото момче) заедно с други хора от селото вдига скандал пред къщата на Цар Киро, заради инцидент с деца, който се е случил преди двайсетина дни... Следва погром над къщите и колите на Рашкови". Е, достатъчно ли е? Безспорно, Миролюба се изложи, ако я слуша човек, ще реши, че зорлем се чепкат с Рашковската фамилия и тормозят (въобще) ромското население в Катуница! Виж това, за да се увериш в моето правдиво обобщение http://www.vbox7.com/play:d0258c700f ; http://www.vbox7.com/play:aed523dd1c
Надето

2012.04.29 | 16:17

33
Защото трябва да ни отвлекат вниманието с нещо друго. Когато видяха, че българите най-после решиха да протестират, вече им стана страшно, че бай ти Киро ще пропее и тогава ще излязат много кирливи ризи, пък било и с избродирани букви по маншетите. Затова, хайде да не са българи срещу цигани, малко да обърнем нещата - българи срещу българи. И мнозина се хванаха за съжаление. Защо не погледнете наистина какво коментира М. Бенатова. Има го в новините на bTV. Каквото и да сипете върху нея, фатка си е факт. Гневът на българите избухна и имаше защо. Странното е, че когато насочихме този гняв към истинския виновник - цялата държавна машина, корумпирана от полицая до съдията и Б.Б., който си режеше лентички в същия момент, тогава се оказахме лумпени, тълпа и какво ли още не. Не се оставяйте да ви манипулират. Не Бенатова е виновна, а жандармерията, пасейки имотите на Киро, под прокритието да не се допуснат повече жертви, вместо да спре тия,които рушаха и палеха. Не Бенатова е виновна, че т.н. политици веднага пропищяха, че сме рушали етническия мир, а всъщност се грижеха да предизборната си агитация. Не Бенатова докара нещата до тук, а това, че у нас всяко чудо е за три дни и след като разпръснаха протестиращите, тя се оказа удобната жертва. В същото време и НОВА показваше същото и коментарите бяха същите, но... Бенатова е достатъчно известна, когато "накажат" нея, другите ще се уплашат и щрр млъкнат.. Така ли е или бъркам?! Обработват ни както искат, а ние си траем и викаме заедно с крадеца "Дръжте крадеца"! Хора, опомнете се! Искаме правосъдие и сигурност! Защо замълчахте?
ЛИНА

2012.04.27 | 15:02

26
От както е започнала излъчване Бтв, следя новинарските и емисии и за първи път забелязвам Миролюба Бенатова.И не само аз, явно не блести с особен професионализъм и медиен ореол.И сега успя да се хване за опашката на метеор ,който след разбиването си в земята предизвика катаклизъм, и покрай светлината на експлозията успяхме да я забележим като вестител на невероятната Голяма МАЛКА никому не нужна Обективна неина истина. Миролюба, по-добре си намери работа като рекламен агент, добра си да продаваш дефектна стока.
...

2011.10.02 | 07:34

7
tiho, klitore...
Ерделски

2013.09.26 | 15:47

45
Благодаря за съпричастносста на всички. Ще направя леко уточнение. Освен мен в районното беше пълно с други хора, за които съм сигурен, че не знаят какво е интернет. Просто полицията използва обстановката да РЕСПЕКТИРА всички, които не с ГЕРБ в Благоевград. п.п. Така че ако искате ефект не ми пращайте адвокати, а ги накажете на 23 октомври
ОК, де

2012.05.06 | 13:10

41
Помощ! Има цензура

2013.09.26 | 15:46

44
Ебахти и демокрацията скапана,заради тая овца нагла,ще арестуват хора,които казват истината и действат,като в демократична държава,Бойко за това ли гласувахме за теб,да направиш корумпираната чингиджииница България,още по-зле???????
Долу сите гадове

2013.09.26 | 15:46

43
Къв Наказателен кодекс, кви глупости и арестуват хората за нищо, а тоя киро ли е кув е от къде са му парите 200 000 лв S class. Ей още малко ще трае тоя народ и ше стане като 1997г. Незабравяйте че сме 5 000 000 без оная сган и някои др. мишки

2012.04.27 | 15:02

25
гербари, с тези акции нагнетявате единствено омраза и презрение към ВАС! Живеем в европейският съюз и ако този бизнесмен, когото сте арестували, ако е малко умен, може да ви разпундри диктаторско-гербарския тоталитаризъм, който се опитвате да внедрите в обществото! ЖАЛК, ДОЛНИ ГЕРБАРИ, ЩЕ ЯДЕТЕ ХУРКАТА НА ИЗБОРИТЕ! И повнете, че има европейски съд по правата на човека, където тези идиотски обвинения може да доведат до големи главоболия за управляващата клика!
Унищожител на несправедливост

2012.11.21 | 20:12

42
Подкрепявам ви!!!!!!Крадци,лицемерци,убийци,мошеници спешно да изпият отрова против буболечки и да чезнат завинаги.
vanko76

2012.05.06 | 13:05

40
Тези хора май взеха да доказват,че живеем в полицейско-мутренска държава с начело на диктатора Борисов така излиза,че нямаме право на никакви протести за когото и да било.Не сте познали господа предатели.
aibou

2012.05.06 | 13:00

39
А тук няма ли адвокати,нека се изсипят 50-60 да защитават този "престъпник",сигурен съм че той също си има но още никога не са излишни.А ние организации нямаме ли ?Омбуцман нямаме ли?Права нямаме ли?..... Бойко скоро ще ни раздаде и червени книжки да си ги носим винаги с нас и да знаем на изуст .............
...

2012.05.06 | 12:54

38
Това е безобразно. Какво ги интересува полицията кой какво мисли за определен долен, подкупен журналист. За истински престъпления не ги хващат виновните, а тръгнали да заплашват с 2 години затвор, заради обществено мнение...БЕЗОБРАЗИЕ.
Пряко от Дебиландия

2011.10.18 | 23:13

23
Ми то почти като по времето на комунизма. Спермолюбка просто е протеже на някой мутрафон, куките са купени - както винаги, мангалите и политиците са обединени от обща цел - да паразитират и да ни смучат парите. Определено сме шматки щом търпим цялата тази паплач да си живее живота на наш гръб и да посяга на невинни.

Добави коментар

Водещи новини