Камен Спасов: „БГ Вечери“ даде старта на възраждането на българския поп през последната година

share

Камен Спасов е роден през 1965 г. в Русе. Известен в недалечното минало, като MC Kamen е три пъти DJ шампион на България. В последствие създава верига музикални магазини „Морис Мюзик“ и музикалната компания „Ка Мюзик“, бивш собственик на „Сити – радио и телевизия“.

От близо десет години Камен е съсобственик на прочутата верига клубове „Брилянтин“. Той е един от създателите и съсобственик на изключително атрактивния проект – букинг агенцията за български артисти „Шоутайм“. Пред „Hotnews.bg” Камен разкри как е възникнала идеята за ежеседмичната изява на родните поп звезди в „БГ Вечери“ на диско клуб „Брилянтин“, която навършва една година. Малко повече относно организацията и очакванията му за грандиозният Коледен концерт в „Рейнбоу плаза“ тази събота, както и за честването на 10 годишнината от създаването на „Брилянтин“ . Безспорно интересния ни събеседник разкри също коя е най-търсената звезда от родния шоубизнес.

Г-н Спасов, как се роди идеята за „БГ Вечери“ в „Брилянтин“?

Не е тайна, че ние сме основоположниците на практиката през последната година българските поп изпълнители да гастролират активно на клубната сцена в София и страната. Идеята ми възникна по време на първото издание на „Х фактор“ за България. Присъствах на някои от лайфовете на предаването и определено бях изненадан от обстановката и екзалтираната публика. Емоцията бе сериозна. В последствие партито по случай финала на „Х фактор“ беше при нас в „Брилянтин“ и някъде тогава се зароди идеята да дадем постепенно все повече гласност в седмичната ни програма на творчеството на българските изпълнители. Първоначално започнахме да пускаме само родна музика за една вечер през седмицата и определено привлякохме сериозно вниманието на нашата аудитория, но по-късно интересът им постепенно спадна. Това ни наведе на мисълта да направим следващата стъпка, а именно да обособим тематично парти, като „БГ вечер“ всяка сряда, но този път задължително с изпълнител на живо популярен сред феновете. Музиката изпълнена на живо и непосредствения контакт със звездите провокираха интереса на публиката и така „БГ вечери“ се превърна в отлична традиция навършваща една година тази седмица. Ще ви разкрия, че трите най-силни вечери в „Брилянтин“ на Слънчев бряг това лято бяха с участието на Любо Киров, Графа и Мария Илиева.

През последната година сме свидетели на сериозен бум на родната поп музика и все по-чести участия на родните звезди в заведенията в цяла България.
Определено това е радващо за всички. Интересен факт е, че поп изпълнители се изявяват успешно дори на места, където до скоро бяха запазена територия само за поп-фолка. Не желая да прозвучи нескромно, но дано някой ден артистите оценят какъв тласък сме дали на тяхното развитие.

В събота предстои сериозно събитие за любителите на „Брилянтин“ и в частност на тези, които не пропускат „БГ Вечери“ всяка седмица. Как върви подготовката за Коледния концерт и какви са очакванията ви?
Тази година след традиционното издание на „Пролетния бал“ в „Рейнбоу плаза“, решихме че има място и за „Българска музикална Коледа“ с която да зарадваме нашите фенове. Убеден съм, че те ще останат изключително доволни от програмата и изненадите, които сме им подготвили. Изпълнителите на концерта в събота са пяли не веднъж на нашата сцена, те са артисти, които са демонстрирали таланта си многократно. На сцената ще се вихри плеяда от популярни артисти, като Любо Киров, Орлин Павлов, Лора Караджова, Криско, Deep Zone Project и още много други професионалисти в бранша. Единствения който се губи от списъка е 100 кила, но повярвайте ми графикът му с ангажименти бе препълнен. Ще има танци специално подготвени за широката ни аудитория от трупата на легендарната Нешка Робева. Искам също да добавя, че това няма да е само концерт, а след края на програмата на сцената ще застъпят диджейте на „Брилянтин“ Анджело и Саш с които партито ще продължи до късно през нощта. Приятните емоции при нас както винаги са гарантирани и нашите фенове са наясно с това. Стараем се всеки следващ ивент да е все по-вълнуващ и незабравим за тях.

Очаквате ли специални гости на това събитие?
При всички положения ще присъстват доста представители на шоубизнеса познати на широката общественост, както и такива от финансовия сектор. Отправили сме покана и към някои министри, които все още не са потвърдили присъствието си.

До колкото разбрахме и на вашият Коледен концерт ще има благотворителност.
Знаете ли? Няма да е първия път и със сигурност последният, в който нашият бранд или друг от нашия бизнес с моите партньори отделя по нещичко за хората в затруднено положение. Също така не бих желал да се парадира с подобна информация. Макар че подобни кампании не трябва да са актуални само около Коледа, явно така сме свикнали всички, трябва да отворим сърцата си. Освен на нашите фенове със самия концерт, решихме да направим скромен подарък на „SOS Младежки дом в София“, който е част от благотворителната организация „SOS детски селища“, като им дарим част от приходите от събитието.

Какво всъщност представлява букинг агенцията?
„Агенция Шоутайм“ се появи много навреме. Добра идея, която успя да събере целия бизнес в един интернет портал. Ние предлагаме всякакъв вид артисти – певци, комици, клоуни, Дядо Коледа, балет и др. Добрата новина е че клубовете и корпоративните клиенти осъзнаха нуждата от подобна услуга и започнаха активно да ни търсят. Артистите от своя страна също прегърнаха идеята да имат свой собствен агент и това е нормално – ние знаем как да га промотираме най-добре. Ще ви разкрия че само за месец декември имаме над 20 събития от Елените до Банско, които сме организирали.

Кои са най-търсените изпълнители в момента?
Отговорът не ме затруднява. Фактите говорят, че това са 100 кила, Лора Караджова и Бобо.

Да се върнем отново на „Брилянтин“. Какво да очакват вашите фенове през следващата година?
Интересни събития както винаги. Следващата година се навършват 10 години от старта „Брилянтин“ и още от сега сме започнали да организираме „Пролетния бал“, който ще е на 30-ти март. Този път обаче ще отпразнуваме повода в доста по-голяма зала, за да можем да поберем всички желаещи. Работим по въпроса да поканим една от световните поп икони на 90-те години и този път за разлика от миналите години чуждестранният артист няма да е само един. Като цяло ще се постараем да задоволим всичките пртенции на нашата публика, с която сме изградили перфектна комуникация.

Водещи новини

Още новини