Гратисен период за бизнеса до понеделник дават властите

Bulphoto, архив
share

Здравните власти ще дадат гратисен период на бизнеса до понеделник, за да организира така работата си, че да отговаря на условията за работа с клиенти съгласно заповедта на министъра. Това стана ясно на днешния брифинг в Министерството на здравеопазването. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Зам.-министърът д-р Александър Златанов заяви, че е имало разговори с работодателите. 

"В разговор с нас те изложиха една молба да имат гратисен период, така че да могат да въведат съответно тези мерки в обектите, които управляват. От днес за утре им е трудно", каза той, посочвайки, че разбират ситуацията.

Затова до понеделник при проверка от РЗИ при установяване на нарушения няма да има глоби, а само предписание. Освен това, за да не се чудят работниците къде да си направят тест, се предвижда безплатни тестове да бъдат осигурени за бизнеса.

След запитване на Novini.bg: Остават ли без сертификат хората с положителен антигенен тест?

Д-р Златанов също потвърди, че с помощта на Информационно обслужване ще се разработи система, която да гарантира сертификат и за лицата, регистрирани с положителен антигенен тест. И направи уточнението, че въпросният сертификат ще е различен от този на ЕК за ваксина и преболедуване, доказано с ПСР тест. 

Още по темата - и в това видео:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини