Бизнесмен плати дълга си към НАП, след като пуснаха хотела му на търг

share

Собственикът на хотел, който НАП-Варна обяви за публична продан на таен търг, внесе доброволно просрочен ДДС и корпоративен данък в размер над 100 хиляди лева.

Търгът за атрактивния  имот, намиращ се на брега на Дуранкулашкото езеро и разполагащ с девет спални, термопомпена климатична инсталация, соларна инсталация за отопление на вода и  луксозно обзавеждане,  бе отменен днес, предаде Дарик. Длъжникът на НАП-Варна  е платил цялото си задължение към бюджета от 157 хиляди лева, включително и дължимите лихви,  преди изтичане на срока за подаване на предложенията за търга с тайно наддаване, което дава основание на публичните изпълнители да отменят продажбата.

За да избегнат такива неудобства, от НАП-Варна съветват всеки, който има просрочени данъчни или осигурителни задължени, да ги внесе доброволно в предвидените от закона срокове. Ако лицата имат временни затруднения, нека потърсят своевременно контакт с публичните изпълнители от териториалната дирекция, за да бъде потърсен начин за тяхното разсрочване.

Предстои до края на месец ноември НАП-Варна да обяви на публична продан апартаменти в Несебър и крайморски парцели на длъжници, които са натрупали задължения към приходната агенция и са отказали да ги внесат доброволно.

От началото на годината публичните изпълнители от отдел „Принудително изпълнение” при НАП-Варна са провели 108  търгове с тайно наддаване, като в бюджета са постъпили  700 хиляди лева. Над 17 милиона лева са събрани принудително за деветте месеца на годината от фирми, с просрочени данъчни и осигурителни задължения.

Водещи новини

Още новини