НАП Варна продава хотел

  • 31 октомври 2011 12:19

  • 1473
  • 0
НАП Варна продава хотел
©

Eкохижа-хотел със застроена площ 148 кв. м. е обявен за продан на таен търг, съобщават от НАП Варна. Собственикът на хотела е отказал да заплати доброволно ДДС и корпоративен данък в размер на близо 100 хиляди лева.

Имотът се намира на брега на Дуранкулашкото езеро и се ползва по предназначение. На първия етаж на хотела са разположени четири спални помещения, а вторият етаж разполага с пет спални. Екохижата е оборудвана с термопомпена климатична инсталация, соларна инсталация за отопление на вода и е луксозно обзаведена. Първоначалната тръжна цена, на която е обявен хотелът, е 100 000 лева.

От началото на годината публичните изпълнители от отдел „Принудително изпълнение" при НАП Варна са провели 108 търга с тайно наддаване, като за продан са били изнесени движима и недвижима собственост на фирми и лица, отказали да изпълнят доброволно задълженията си към бюджета. От проведените търгове в хазната са постъпили 700 хиляди лева. Над 17 милиона лева са събрани принудително за 9-те месеца на годината от фирми с просрочени данъчни и осигурителни задължения.

От НАП Варна съветват фирмите, които получат покани и съобщения за доброволно изпълнение на задълженията си, да потърсят своевременно контакт с публичните изпълнители, за да не се стига до налагането на крайни мерки, като продажби на движимо и недвижимо имущество.

Последвайте канала на

1473 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини