Банков кредит срещу пръстен само за софиянци

share

Ако нямате кола, апартамент или вила за ипотека, достатъчно е да извадите бабините бижута.

Краткосрочен банков кредит срещу залог от злато дава за първи път у нас Райфайзенбанк. Досега заем срещу пръстени и гривни предлагаха единствено заложните къщи, но там лихвите са доста солени. От вчера банката започна да изкупува инвестиционно злато, монети, бижута и сребърни изделия, пише "Стандарт".

Засега тази услуга ще е достъпна в София, където има оборудван офис. Той се намира на бул. "Арсеналски" 11 и разполага с най-съвременна техника - рентгено-флуорeсцентен апарат, купен от Швейцария. Апаратурата анализира пробата, примесите и теглото на златните изделия за минути. Срещу такса от около 3 лева всеки може да провери чистотата на старите семейни бижута.


"Цените за продажба и изкупуване на златото и среброто ще са доста конкурентни, тъй като имаме подписан договор директно с рафинерии и няма да разчитаме на посредник", каза изпълнителният директор на "Райфайзен Асет Мениджмънт" Александър Леков. Паралелно с изкупуването на злато от физически лица банката предлага и инвестиции в т.нар. борсово търгувани фондове, базирани върху злато.

Водещи новини

Още новини