Близка на един от загиналите в складовете край Елин Пелин: Мечтаеше за спокойни старини

  • 04 август 2024 19:58

  • 1267
  • 3
Близка на един от загиналите в складовете край Елин Пелин: Мечтаеше за спокойни старини
© Булфото

Още тази седмица започват огледи на епицентъра на експлозиите в складовете за фойерверки край Елин Пелин. Това съобщиха за Нова телевизия от разследването. Досега се правеха частични огледи в периферията на складовете. Пред медията говори близка приятелка на 60-годишния Стоян Маслев, чието тяло беше извадено силно овъглено преди дни от складовете.

Часове преди взривовете в Елин Пелин Стоян разговарял с една от най-добрите си приятелки – Тереза Николова. Двамата се познавали от 35 години. 

„Разказваше ми, че има прекалено много работа и се чуди как ще смогне на всички обекти да отиде, но предвид желанието му, каза, че ще се справи с всичко”, споделя жената.

Тялото на Стоян беше идентифицирано преди дни като една от четирите жертви на взривовете. Той е от Панагюрище, семеен, с двама сина. Основно се е занимавал с фирма за броячни машини, а пиротехниката се превърнала в негова страст, разказва Тереза.

Извънредно: Идентифицираха жертвите на взривовете край Елин Пелин

„Те бяха много добри приятели с доц. Шишков, не само съдружници. И двамата са родени в Панагюрище. Животът им беше свързан с тези фойерверки. Няма събитие, на което Стоян да не е правил заря, дори в най-малкото селце. Той непрекъснато качваше клипове и непрекъснато се гордееше с това, което прави. Радваше се като малко дете”, казва още Тереза. Пред приятелите си Стоян обяснявал, че работата му е безопасна. „Той винаги ми е обяснявал, че тези са изключително защитени и, ако се случи нещо, то трябва да е предизвикано от голям компромат или от огън”, допълва близката на жертвата.

Тереза не знае защо Стоян е бил в склада. Почти сигурно е, че записите от камерите в обекта не са запазени, тъй като са се съхранявали в сървър, който е изгорял, обясниха разследващи. „Това е просто някакъв капан на живота. На най-неподходящото място в най-неподходящото време. Не мога да си го обясня”, казва Тереза и допълва, че Стоян мечтаел за спокойни старини.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1267 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
някой

2024.08.04 | 21:48

3
били в епицентъра на взрива,дали не са направили нещо което не трябва,явно припината е човешка грешка...

2024.08.04 | 20:20

1
ЗАЩО ВСИЧКИ ТИЯ ХОРА СА БИЛИ НА МЯСТО КЪДЕТО НЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ!? ЗАЩО - ПИТАМ ОТ САМОТО НАЧАЛО НЕ Е ВЗЕТА ПРОБА ЗА АЛКОХОЛ НА ДОЦЕНТА!? АКО Е ВЗЕТА КАКВИ СА РЕЗУЛТАТИТЕ.

2024.08.04 | 20:58

2
а на теб - проба за дрога - кога?

Добави коментар

Водещи новини