Стартъп произвежда месо от животински клетки (видео)

Memphis Meats
share

Вероятно много хора биха се поколебали преди да изядат нещо, отгледано в епруветка, но т.нар. „чисто месо“, може да се окаже бъдещето на хранителната индустрия. Всичко се случва без „жестокост“, без никаква вреда за околната среда, напълно безопасно от гледна точка на замърсители, пише МегаВселена.

Базираният в Сан Франциско стартъп Memphis Meats планира да изхранва света с месо, отгледано в лаборатория и добито от животински клетки. Те са успели да отгледат успешно (и да изтестват вкусовите му качества) телешко месо, а в момента обмислят да разширят менюто като следващото допълнение по всяка вероятност ще е пуйка за Деня на благодарността.

Започваме с телешко, но пътната ни карта включва и пилешко, пържоли и дори цяла пуйка, стига да има търсене, казва говорител на компанията пред TechCrunch.

Основателите казват, че настоящият метод за производство на месо в световен мащаб започва да се превръща в неустойчив, не само заради огромния брой животни, които биват изколвани, но и поради екологичната цена, която се плаща, а също и заради рисковете от замърсяване.

За да ускори проекта си, Memphis Meats лансира кампания в сайта за набиране на капитал Indigogo. Надяват се, че ще са готови за широко навлизане на пазара в рамките на до 5 години. Засега са набрали около 54 хиляди долара.

Във видеото може да видите, как основателите на стартъпа пържат първото кюфте от „чисто“ месо.

Водещи новини

Още новини