Най-жестоките ястия в света, включващи живи животни

  • 25 ноември 2016 16:01

  • 5224
  • 2
Най-жестоките ястия в света, включващи живи животни
© gettyimages (архив)

ПЕТА започна нова кампания, целяща спиране на сервирането в ресторантите на морски храни, като риба и октоподи, пише Daily Mail.

Ресторантите в западните държави все повече предлагат на гостите си живи животни за вечеря, но организацията, която защитава правата на животните, изтъква, че те изпитват болка толкова силно, колкото и бозайниците. Шокиращо е да наблюдавате разчленяването на жив октопод в кухнята на ресторант, но това не е единственото ужасяващо ястие, сервирано в името на гастрономията, както ще разберете от списъка с жестоки вечери по-надолу.

Жив октопод

Ресторанти в Калифорния и Ню Йорк си навлякоха остри критики в последно време от активисти, защитаващи правата на животните заради сервирането на октопод за вечеря, докато той все още е жив и мърда. Видео, заснето от членове на ПЕТА в един от ресторантите, показва как майстор-готвач нарязва жив октопод на парчета. В много случаи готвачът отрязва няколко пипала на октопода и след това го оставя да агонизира от болка, докато друг клиент си поръча ястие с пипала и тогава готвачът отстранява още няколко.

ПЕТА пусна петиция по-рано този месец, в която призовава законодателите да забранят на ресторантите да сервират живи морски животни. Тя беше придружена от видео на октопод, агонизиращ от болка, докато готвач в суши ресторан в Лос Анджелис отрязва пипалата му. Организацията твърди, че октоподите, които са смятани за едни от най-интелигентните безгръбначни животни, усещат болка по същия начин като бозайниците. В десетина ресторанти в Калифорния и Ню Йорк дори се предлагат живи октоподи, отбелязва ПЕТА. Тя дава за пример ястието санакджи, което се приготвя от движещи се пипала на октопод.

Още по темата прочети тук.


 

Последвайте канала на

Novini.bg
5224 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ПЪТНИК

2016.11.26 | 23:21

2
НЯМА ЛИ КАКВО ДРУГО ДА ЯДЕТЕ ? ОСВОБОДЕТЕ ЖИВОТНИТЕ !
boris borisov

2016.11.26 | 14:43

1
ставам вегетарианец

Добави коментар

Водещи новини