Американска компания ще произвежда патешко месо у нас

  • 07 октомври 2016 12:26

  • 3491
  • 3
Американска компания ще произвежда патешко месо у нас
© Getty Images/Guliver

Американската компания "Maple Leaf Farms започва да отглежда патици в България и да произвежда патешко месо и продукти. Това съобщиха от Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия след като собствениците на фирмата Джон Тъкър и Скот Тъкър са представили дейността си в резиденцията на посланика на САЩ у нас Ерик Рубин.

На събитието е присъствала Мариета Захариева, изпълнителен директор на агенцията и Васил ГрудевВасил ГрудевВасил Грудев е роден на 5 май 1980 г. в гр. Пловдив. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в град, заместник.-министър на земеделието и храните.

Собствениците на компанията са казали, че искат чрез пазара в България да достигнат и до други пазари в Европа, Близкия изток и Азия, както и че ще ползват български компании и фермери за партньори. От фирмата планират да развиват в Европа местно производство на висококачествени патешки продукти, които да отговорят на изискванията на хранителната индустрия в ЕС.

Посланик Рубин е заявил, че посолството работи за насърчаване на американските инвестиции в България. Той е разговарял с Мариета Захариева да бъдат организирани съвместни бизнес делегации с цел увеличаване на взаимната търговия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3491 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
бай онзи

2016.10.29 | 03:54

3
хахахаха ми те от бая време си ни отглеждат. После кой ще еб*т тези патки

2016.10.29 | 03:54

2
Ако някой е доволен от нещо друг е недоволен. Може ли някой да ви угоди? Отнася се за ку-рю и бай онзи
Ку.рю

2016.10.08 | 19:56

1
Май от руски троянски кон в ЕС ще станем американски троянски кон в ЕС... Щели да изнасят американо-български патешки продукти на пазари в ЕС, хаха. Да се пробват да продадат на франсетата от новия им патешки дроб или да им направят патешко магре :D

Добави коментар

Водещи новини