Apple отрече спекулациите за евтин iPhone

share

Старши вицепрезидентът на глобалния маркетинг на Apple Фил Шилер официално отрече спекулациите, че компанията разработва евтин iPhone. Шилер заяви пред китайския вестник Shanghai Evening News, че евтините умни телефони действително ще бъдат много популярни, но "никога няма да са бъдещето на Apple".

По-рано тази седмица The Wall Street Journal, DigiTimes и Bloomberg обявиха, че компанията разработва евтина версия на iPhone, която ще се продава за около $150. Моделът дори щял да бъде с 5-инчов дисплей и плановете били той да се предлага в Китай и развиващите се пазари, пише dnevnik.bg.

Китайските медии са известни, че понякога публикуват не особено официални интервюта. Онлайн изданието The Next Web обаче обяви, че е получило потвърждение от Apple, че това интервю действително се е състояло и отговаря на истината.

"За всеки продукт, който Apple създава, ние търсим и използваме само най-добрите технологии", казва Шилер. Според него евтините смартфони тепърва ще набират популярност, но те не представляват интерес за компанията от Купертино и тя ще продължи да произвежда устройства с високо качество.

"Нашият пазарен дял при смартфоните може да е само 20%, но ние държим 75% от печалбите в сегмента. Ние не сме като други компании, които пускат множество продукти наведнъж и след това се надяваме да привлечем вниманието на потребителите", допълва още Шилер.

Водещи новини

Още новини