В Плевен очакват голяма инвестиция от производител на автомобили

share

Плевен очаква голяма инвестиция от производител на автомобилни компоненти. Това съобщи днес кметът на града проф. Димитър Стойков при откриването на 17-тото есенно техническо изложение "Партньори на колела", предава БТА.

Идеята за този вид производство има двегодишна история и се надявам, че тя скоро ще стане факт, допълни той. Дано догодина в Плевен не само да се продават различните марки нови коли, но и да се произвеждат компоненти за тях, допълни кметът.

Според Съюза на вносителите на нови автомобили у нас напоследък се наблюдава ръст на продажбите, каза Лъчезар Табаков, представител на организаторите - сдружение "Партнерс ЕКСПО".

От януари досега са закупени над 90 нови коли повече, в сравнение със закупените през същия период на миналата година, уточни той.

Програмата на изложението предвижда в съботния ден от 11.30 ч. директно да бъде излъчено награждаването на най-добрите участници в автосалона.

От името на общината ще бъде връчена Голямата награда "Крилото на успеха" - бронзова статуетка, изработена от скулптора Красимир Рангелов. Награди ще присъди и Търговско-промишлената палата.

Водещи новини

Още новини