Над 300 милиона лева са инвестирани в големите градове

  • 06 април 2015 13:41

  • 1393
  • 1
Над 300 милиона лева са инвестирани в големите градове
©

Над 300 милиона лева са инвестирани в големите градове за подобряване на градската среда по програмата за регионално развитие за периода 2007-2013 година. Това съобщи в Плевен министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя уточни, че сред градовете с обновена градска среда е и Плевен, допълва БТА.

Министър Павлова каза, че е важно да се променят по същия начин и кварталите на градовете, за което ще попринесат проектите за енергийно обновление на сградите. Тя съобщи, че община Плевен може да сключи договор за изпълнение на втори етап за обновление на центъра, който включва Пеещия фонтан и Водната каскада, защото е осигурен още 1 милион лева по програмата за регионално развитие. Единственото условие да бъдат ползвани тези средства е да бъдат усвоени до края на тази година.

Още 60 милиона лева инвестиции са предвидени за община Плевен и по новата програма "Региони в растеж - 2014-2020", за което според министър Павлова Плевен има добра проектна готовност. Лиляна Павлова днес участва в официално откриване на обновената централна пешеходна зона на Плевен и централния площад "Възраждане". По европейски проект бяха инвестирани близо 5 милиона лева.

Последвайте канала на

1393 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!!!

2015.04.08 | 09:49

1
Хора за нищо на света не ходете да работите в Елените! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците (персонала) и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини