Д-р Дечо Дечев: НЗОК се превръща във филиал на съответната партийна централа

  • 10 декември 2023 21:02

  • 1406
  • 1
Д-р Дечо Дечев: НЗОК се превръща във филиал на съответната партийна централа
©

Проблемът с „Пирогов“ прави опит да прикрие действителните желания на част от политическата класа, които се изразяват в това да управляват паричните потоци, които са през здравната каса. Това каза д-р Дечо Дечев, изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Иван Рилски в ефира на Нова телевизия. 

"Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" предложи кандидатура за шеф на НЗОК, чийто качества са да управлява банка, за тях здравната каза е банка или банкомат. И да е гений този човек му трябва поне половин година, за да разбере къде е. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в вкараха кандидатура на подуправител с много опит в правилното насочване на паричните потоци. Потоци, които трябва да се насочат към правилните хора, които са участници на пазара в касата и тези хора да се реваншират", заяви той. Скарването е временно, защото това, че са подали оставка не означава, че те не управляват в момента, поясни Дечев.

Политическият контрол върху здравната каса за хората не дава нищо, но за управляващите партии дава контрол върху този ресурс, което е изразено и през последните 12-13 години от управлението на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, каза лекарят.

По негови думи управлението на НЗОК е предоставено на един финансов кръг, който по време на целия този период, а продължава и сега, съставя бюджета на касата по начин, който го устройва. Този кръг включва Ананиев, докато беше министър, и Жени Начева, посочи гостът.

Ръководството на НЗОК подаде оставка

Той сподели, че по негово време също е имало политически натиск, но е имало граници, които не са се преминавали. Имало е опит за партийни кандидатури, но имахме правото да преценим дали тези хора са подходящи или не, допълни Дечев.

НЗОК се превръща във филиал на съответната партийна централа, заяви той. Той смята, че дори и централата да е разделена по цвят, тя е една.

По негови думи целта на конфликта с „Пирогов“ е ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да получат правото да предложат техен човек, който ще управлява касата.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1406 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Дечко,

2023.12.12 | 18:32

1
Божко Робев твой човек ли е?

Добави коментар

Водещи новини