Ръководството на НЗОК подаде оставка

  • 01 декември 2023 18:19

  • 1086
  • 1
Ръководството на НЗОК подаде оставка
© Novini.bg

Управителят на НЗОК Станимир Михайлов и избраният вчера подуправител проф. Момчил Мавров са депозирали оставките си в деловодството на Народното събрание малко преди 17:00 часа днес, потвърдиха за Novini.bg от пресцентъра на парламента..

Оставките на двамата бяха поискани по-рано днес от партиите, които подкрепят правителството. 

От ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС обявиха, че така изглаждат споровете си около ръководството на Здравната каса. Подготвя се и регламент за назначаването на ръководствата на регулаторните органи. Целта е да не се допускат конфликти, подобни на този във връзка с избора на подуправител на Здравната каса вчера.

Борисов: Решихме да направим крачка назад и да спрем да се обвиняваме взаимно

Станимир Михайлов, номиниран от ПП-ДБ, беше избран да оглави Касата на 29 юли. Проф. Момчил Мавров, предложение на ГЕРБ-СДС, беше избран вчера за подуправител на институцията, след скандали в пленарната зала. Той не беше подкрепен от "Продължаваме промяната - Демократична България". 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1086 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.01 | 21:29

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини