Здравна комисия: Подуправителят на НЗОК ще продължи да я ръководи за неопределено време

  • 13 юли 2023 15:28

  • 835
  • 0
Здравна комисия: Подуправителят на НЗОК ще продължи да я ръководи за неопределено време
© Булфото (архив)

Комисия по здравеопазването в парламнета удължи срока удължиха срока, в който д-р Йорданка Пенкова да е управител на Националната здравноосигурителна каса. Това стана възможно с промени в Закона за здравното осигуряване.

Решението бе прието с 13 гласа "за". 

Министерство на здравеопазването подкрепи законопроекта, като от там обясниха, че така ще се гарантира стабилността на здравната система.

До промените се стигна, след като депутатите не избраха нов шеф на касата на 12 юли. Временно изпълняващата длъжността управител на НЗОК д-р Йорданка Пенкова коментира, че трябва да се осигури процесът да не бъде прекъснат и подкрепи проекта.

Депутатите отхвърлиха единствената кандидатура за шеф на НЗОК. БСП: "Не ви ли е неудобно от това, което вършите?"

Съсловието на лекарите също изказа положителна оценка.

"Нагаждаме се към казусите, а не правим така, че казусът да се нагоди към законите. Не ми харесва, че няма срок, това означава, че може с години да управлява подуправител. Без фиксирани срокове не трябва да се съгласяваме, заяви проф. Андрей Чорбанов. Доц. Васил Пандов от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" обясни, че законопроектът има за цел да се гарантира сигурността.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
835 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини