Пациенти в Добрич ще ползват нови медицински услуги

  • 27 юни 2012 12:28

  • 630
  • 1
Пациенти в Добрич ще ползват нови медицински услуги
©

Пациенти в Добрич ще могат да ползват от 1 юли новите медицински услуги медхаус и медтранс, съобщи управителят на общинския диагностично-консултативен център-1 д-р Велина Комарева.

Медицински специалисти ще правят венозни вливания, смяна на превръзки, поставяне на инжекции, рехабилитация след операции и други манипулации на болни у дома. В домашни условия ще бъде възможно и вземането на кръв за лабораторни изследвания.

В рамките на медтранс трудно подвижни и лежащо болни хора ще бъдат превозвани със специализиран медицински транспорт от дома до лечебни заведения не само в Добрич, но и до Варна, София и други градове в страната, поясни д-р Комарева.

Въвеждането на двете услуги става възможно след като спешният кабинет, базиран в диагностично-консултативния център, получи днес нова линейка, дарение от мобилен оператор.

Спешният кабинет, който досега не разполагаше със специализиран медицински транспорт, обслужва 98 000 пациенти на 68 лични лекари по договор. За година и половина от разкриването на кабинета неговите медицински екипи са обслужили близо 5000 пациенти, посочиха от диагностично-консултативния център.

Последвайте канала на

БТА
630 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.06.27 | 17:55

1
стига вече с тия частници

Добави коментар

Водещи новини