Министър Мундров проведе работна среща за дигитализирането на медицинските бележки за деца и ученици

  • 13 септември 2024 15:44

  • 181
  • 0
Министър Мундров проведе работна среща за дигитализирането на медицинските бележки за деца и ученици
© Министерство на електронното управление

Министърът на електронното управление Валентин МундровВалентин МундровВалентин Мундров е назначен за министър на електронното управление в служебния кабинет с проведе работна среща с представители на Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката.

По време на срещата бе начертан план, по който да бъде извършен процесът по дигитализиране на всички медицински бележки, които се изискват от училища и детски градини в началото на всяка учебна година.

За да бъде успешен процесът, е необходимо в оперативен порядък да бъдат направени нужните промени в нормативната уредба. В момента се работи съвместно с Министерството на образованието и науката по това как да бъде извършван електронният обмен на информацията, съобщават от пресцентъра на Министерство на електронното управление.

Правителството поиска училищните здравни картони да станат електронни

Очаква се до края на месец октомври медицинските бележки за липса на контакт със заразноболен, които се изискват в яслите и детските градини да отпаднат.

По време на междуведомствената среща бяха обсъдени и дейностите по електронизиране на т.нар. лични здравно-профилактични карти, които се изискват от децата и учениците. Представителите на трите министерства бяха категорични, че предстоящата учебна година ще бъде последната, в която този документ ще се представя на хартия. С надграждането на Националната здравноинформационна система цялата информация, която се съдържа в здравните карти ще се дигитализира още в момента на профилактичния преглед на детето.

Предстои единствено да се синхронизира процесът по обмен на информацията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
181 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини