РЗОК - Кюстендил установи нарушения при 7 изпълнители на първична извънболнична дентална помощ

РЗОК в Кюстендил е установила нарушения при 7 изпълнители на първична извънболнична дентална помощ, съобщават от касата.

Проверките са извършени в рамките на един месец и са обхванали лечебни заведения, изпълнители на първична извънболнична дентална помощ. Извършените проверки са десет.

Всички нарушения са свързани с пациенти над 18-годишна възраст. Двете касаят пакета „Първична дентална помощ, изцяло или частично изплащана от НЗОК”, предаде Фокус.

Установено е, че не е извършен обстоен преглед със снемане на орален статус пи първо посещение за календарната година. Наложените санкции са в размер на 100 лева. Останалите нарушения са по пакет „Първична дентална помощ частично изплащана от НЗОК”. Две от нарушенията също касаят снемане на орален статус при първо посещение за годината, а наложените санкции са за 100 лева. Пет нарушения се отнасят към работата с медицинска документация – извършените дентални дейности са вписани в амбулаторен лист, който не е изготвен в определения формат. Наложени са санкции за 250 лева.

Констатирани са и две нарушения на изискването за налично дентално и техническо оборудване и обзавеждане. Проверка е установила, че наличен медикамент е бил с изтекъл срок на годност. Глобите са в размер на 100 лева.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

НЗОК

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет