Кметът на Бургас се срещна с президента на Световната дентална федерация д-р Катрин Кел

  • 06 юни 2019 19:15

  • 341
  • 0
Кметът на Бургас се срещна с президента на Световната дентална федерация д-р Катрин Кел
© Община Бургас

Кметът на Община Бургас Димитър Николов се срещна днес с президента на Световната дентална федерация д-р Катрин Кел, изпълнителния директор на Световната дентална федерация Енцо Бондиони и с председателя на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Поводът за визитата на гостите е предстоящият 19-ти Национален конгрес, организиран от Българския зъболекарски съюз, който е част от програмата за Продължаващо медицинско обучение на Световната дентална федерация.

Кметът Николов запозна присъстващите с перспективите за развитие на денталната медицина в Бургас и най-новото учебно заведение в сферата на здравеопазването в града – Медицинският факултет, който наесен приема първите си студенти. Градоначалникът сподели идеята за организиране на изложба на бронзови медицински инструменти, сред които и дентални, използвани в античността и открити при разкопки на тракийски и римски селища в района, както и в потъналите кораби в Черно море, изследвани при подводната научна експедиция Black Sea MAP.

Д-р Катрин Кел сподели пред Николов и заместникът Лорис Мануелян, че е впечатлена от Бургас, морето и колко много млади хора с красиви усмивки има в града. Тя разказа, че Световната дентална федерация е сред най-старите организации в медицината и сферата на здравеопазването.

Д-р Кел допълни още, че след Научния конгрес на Българския зъболекарски съюз, предстои още един конгрес по дентална медицина в Сан Франциско в началото на септември, организиран съвместно с Американската дентална асоциация, на която България ще бъде представена от д-р Николай Шарков.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
341 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини