Анелия Клисарова: Този здравен модел започва грешно

„Всички очаквахме 15-ти юли, за да разберем какви ще бъдат новото финансиране и здравноосигурителен модел. Той трябва да каже, че в страната има 30 000 лекари, 400 болници и още много медицински центрове. Сегашният модел е компилация от другите два модела, които не бяха приети от никоя страна, защото бяха нереални. Този здравен модел започва грешно, защото не дава информация – на каква база и какви са изчисленията. Ние не знаем колко хора имат нужда от лечение, каква е тяхната заболеваемост, дали са излекувани или не са, а има само клинични пътеки, по които се отчитаме и не са остойностени”.

Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна на пресконференция във Варна след заседание на ИБ на БСП, съобщиха от пресцентъра на партията.

„На второ място – в България има 1 млн. и 600 хиляди пенсионери и 1 млн. и 300 хиляди деца. Тези вноски се поемат от държавата. Още около 300 хил. души – бременни майки и други, и 200 хил. държавни работници. Как ще бъдат разпределени средствата за тези хора чрез новия здравен модел?”, попита още Клисарова. Тя уточни, че предложението на правителството – демонополизация на Касата, е абсолютно противоположно на предложението на левицата. „Държавата не бива да абдикира от здравето на хората. Държавата трябва да бъде отговорна за здравето им”, категорична бе Клисарова.

Тя обясни, че за да бъде регистриран този частен фонд, са необходими 1 млн. лица, които да искат да се осигуряват чрез този фонд и попита откъде ще дойде този милион.

„Имаме държавни общински лечебни заведения. Знаете колко болници са пред фалит. Даваме на парче по някой лев, за да закрепим болниците. Как частен фонд ще сключи договор с болница, която е пред фалит? Мога да ви дам пример с Видин - тя е единствената болница в общината. Ако няма договор, какво ще правят пациентите? Този модел има страшно много отворени въпроси, които, ако не бъдат решени, той няма как да стартира”, заключи Клисарова.

Коментари

 1. 2019.07.15 | 17:42

  НАПРОТИВ, ГОСПОЖО, ЗНАЕМ ЧЕ ЧАСТ ОТ ВАШИТЕ МИЛИОНЕРИ СА С ЧАСТНИ БОЛНИЦИ, КОИТО "ТОЧАТ" ЯКО НЗОК И СПИРКА НЯМА, НО ПРИ ЧАСТНИТЕ ФОНДОВЕ ИМА КОНТРОЛ И ПАРТИДИТЕ СА ЛИЧНИ - НЕ ЛЕКУВАТ ЦИГАНСКИТЕ ГЕТА С НАШИТЕ ПАРИ! АКО МИСЛЕХТЕ ЗА НАС - ИЗРЯДНИТЕ ОСИГУРЕНИ И КАК ДА НИ ЗОЩИТИТЕ, НЯМАШЕ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ А ЩЯХТЕ ДА ИСКАТЕ НЕЗАБАВНО НЯКОЛКО ФОНДА!

  1. 2019.07.18 | 22:12

   Напротив, няма лични партиди и гетата пак ще се лекуват безплатно.

  2. 2019.07.15 | 22:58

   Много знеш бе, "професре" !

   А до сега, като нямаше частни фондове, къде са ни парите ?!

   От умници като теб, страдаме най-много !

   Вие никога не гласувате правилно, а винаги после мрънкате !

  3. 2019.07.15 | 18:39

   Та нали за това ще правят частните фондове за да има по-голямо източване.Някой от министерството ще направи много пари и за 1-2 години ще фалират Здравната каса.Намерили са начин,как не са се сетили по-рано!И после пак нови експерименти на гърба на българина.

 2. 2019.07.16 | 22:51

  Всички модели на здравеопазването от 30 години досега са погрешни, защото държавата мрази своето население, което и плаща, тя да работи за него. Държавата иска здравеопазването да печели! - Господи, прости им, те не знаят, какво правят!
  А защо иска да печели? Ами за да не дава пари за здравеопазване, за лечение и поддържане здравето на хората, както и за възпроизводството им! Ама, нали плащаме здравни вноски, а и данъци, част от които трябва да отиват за здравеопазване. Да, ама не! Дали там, а? Според един "велик" българо-американски учен - реално, май не! 2 млрд пропаднаха в космическа черна дупка, изпариха се. А като си помисли човек, колко черни дупки има в Космосааааа!

 3. 2019.07.15 | 21:30

  Два или двеста частни фонда е все едно. Парите не лекуват. Да не ви се налага да се лекувате, че може да ви се наложи да избирате между многознаещ простак и индиферентен некадърник.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

НЗОК

още

Анкета

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Избрано от Интернет