Експерт: Няма подводни камъни в новия здравен модел

  • 15 юли 2019 16:29

  • 470
  • 4
Експерт: Няма подводни камъни в новия здравен модел
© Нова телевизия/ доц. д-р Спас Спасков

Няма подводни камъни в новия здравен модел. По-добре е гражданите да имат право да избират за какво ще плащат здравните си осигуровки. Това заяви председателят на Център за защита правата в здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия.

"От гледна точка на пациента също е по-добре той да има право на избор. Даването на възможност поставя пациента в центъра на системата", каза още д-р Кацаров.

"Здравната каса няма да издържи на конкуренцията. Не се знае дали пациентите ще изберат публичното или частното. Задължителният медицински пакет ще продължи да съществува. Дори очаквам да бъде разширен", коментира още той.

"Поделянето на парите ще бъде на базата на средната стойност от един човек, който дава пари. И богатите, и бедните ще получат една и съща сума накрая. Така пакетът няма да се определя от процент на възнаграждението на човека", разкри по темата бившият директор на "Пирогов" доц. д-р Спас Спасков.

"Националната каса ще бъде буфер, за тези, които не са се записали никъде. Няма да има система, която да си избира по-младите и по-здравите", завърши доц. д-р Спасков.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
470 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.07.16 | 09:14

4

Хайдука Стойчо Кацаров, бивш зам.министър в правителството на лицето Иван Костов, което разсипа страната и здравеопазването, взел да дава мнения!

Няма, няма

2019.07.15 | 20:35

3

Подводни камъни няма, има мъртво течение. В какъвто и смисъл да се разбира.
Болните са шампиони по "Бързо бягане в маратон" (особено за старци) - специфична за България дисциплина по пътеки, постигане на рекорди в 1 месец с 2 контроли и разпръснати в космическото пространство пунктове с максимален престой 4-5 дни..

А сега ще се въведе "Пациентско ориентиране с препятствия". Участникът трябва да се ориентира с пълна раница с пари в дива природа с помощта на наредби и стажант-регулировчици.

vat

2019.07.15 | 18:46

2

Избора на пациента се свежда до това на кой х.у.й да седне от двата!

vat

2019.07.15 | 18:44

1

Целта е да се фалира Здравната каса и някой от министерството с поставени лица да лапа мнооого парички!Как не са се сетили по-рано!

Добави коментар

Водещи новини