Стефан Константинов: Здравната вноска няма да се повиши

  • 19 октомври 2011 08:35

  • 1445
  • 4
Стефан Константинов: Здравната вноска няма да се повиши
© Интернет

В момента първото нещо, което се прави, когато дойде пациент е да се гледат документите му и от лекари, и от сестри, ето това нещо трябва да изчезне, каза здравният министър д-р Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование в сутрешния блок на БТВ.

В момента съществува риск да ти пишат измислени пътеки, защото населението ни намалява, а клиничните пътеки, които употребяват болниците се увеличават.

Когато се въведат диагностично-свързаните групи не трябва лекарят да се занимава с това кое, колко струва, а да се занимава единствено с лечението на пациента, обясни нововъведението в здравната система министърът на здравеопазването.

Ние контролираме лекарите какво лекуват, но нека да не ги връзваме, болниците трябва да имат свобода, защото не може да се знае какво ще донесе пациента на една болница. Той даде пример с това, че отива човек с пневмония, но в същото време му откриват диабет.

Той е категоричен, че прави всичко възможно за промените в здравната система, но те зависят и от законодателната власт, която трябва да ги гласува. Промяната на системата е един непрекъснат процес и нещата по лека-лека се променят.

Бюджетът, според Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование, не се прави на тъмно, но той има дълъг път.

Министърът на здравеопазването ще присъства довечера на празника на Българският лекарски съюз и категорично заяви, че всичко, което ще се прави в здравната реформа ще бъде на светло.

За бюджета за здравеопазване той каза, че в никакъв случай няма да е по-нисък от миналогодишния, но му се иска да има повече пари за спешната помощ.

Вноската за здраве няма да се повишава, категоричен беше Константинов.

Жените тази година имат право на безплатен мамографски преглед, а мъжете на преглед за рак на простатата и хората активно се възползваха от това, допълни здравният министър.

Последвайте канала на

1445 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
az

2011.10.19 | 12:20

4
Що бе?Увеличете я!За да може повече цигани да се лекуват безплатно!!!!!
BG

2011.10.19 | 12:19

3
ДОКАТО СИ ПРОМЕНИТЕ СИСТЕМАТА ПОЛЕКА - ЛЕКА ТО ХОРАТА ЩЕ ИЗМРАТ И ТОГАВА НЯМА КОГО ДА СИ ЛЕКУВАТЕ :)

2011.10.19 | 11:36

2
За да има реална здравна система, да се развива и предлага качество, трябва да има и повече пари. Здравната вноска трябва да се вдига плавно. Друг е въпросът, че трябва да има и легални опции - не-здравно осигурен (плащаш си ако ти се наложи да ходиш на лекар, но без да те преследва закона), здравно осигурен - няколко нива с различни покрития. Студентите трябва да се осигуряват от държавата или университетите, а не по дефолт да завършват със задължения към държавата и здравно не-осигурени. Преди нещата да се оправят обикновено става и по-лошо, защо да чакаме?
kinesiotapebg.eu

2011.10.19 | 11:35

1
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини