Парите за здравеопазване няма да намалеят

  • 18 октомври 2011 18:46

  • 661
  • 0
Парите за здравеопазване няма да намалеят
©

Средствата за здравеопазване през следващата година няма да намалеят, обяви здравният министър д-р Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование по време на посещението си в Габрово.

Той бе категоричен, че следващата година няма да има никакви "ужаси и страхотии", както се говори. По думите му това, което министерството предлага, е да се намали бюрокрацията и да се улесни работата на болниците. Парите ще са минимум като тази година, заяви той.

Що се касае до рамковия договор, лекарският съюз и здравната каса имат огромно поле за изява, допълни министърът. Той смята, че много от нещата, по които болниците са принудени да работят - като клинични пътеки и изисквания, трябва да претърпят много сериозна ревизия с цел облекчаване работата на лекарите.

"Те трябва да се оставят да си гледат медицината, а не някой да им казва какво трябва да правят, защото се видя, че тази форма на контрол не е особено ефикасна и тя води само до бюрократизиране на медицината, което не от полза нито за пациентите, нито за лекарите", заяви още Константинов.

Той допълни, че в момент на криза цените в извънболничната помощ бяха повишени, а бюджетът на здравеопазването като цяло също е повишен, което показва, че тази година по никакъв начин не може да се сравни с миналата.

По отношение на диагностично свързаните групи той смята, че бързо трябва да се скъса с клиничните пътеки, защото това е сериозна гаранция, че ще се премине към тези диагностично свързани групи. "Аз искам да движа напред системата", каза още министър Константинов.

Последвайте канала на

661 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини