Българка оглави Младежката организация на Европейския пациентски форум

  • 22 август 2011 17:28

  • 1035
  • 0
Българка оглави Младежката организация на Европейския пациентски форум
©

На 20 август Марта Димитрова беше избрана за председател на Младежката организация на Европейския пациентски форум (European patients' forum - Youth Group). Това се случи на Младежката среща на ЕПФ в Брюксел, която се състоя на 19-21 август, съобщиха от Националната пациентска организация.

21-годишната Марта Димитрова беше избрана да оглави организацията с пълно мнозинство. В 3-членния Управителен съвет на Младежката организация на Европейския пациентски форум има още една българка - Борислава Ананиева, световната ни шампионка по бадминтон от тазгодишните 18-ти Световни летни игри за трансплантирани.

Освен че ще ръководи дейностите на Младежката организация на европейско ниво, като неин председател Марта Димитрова ще е пряко ангажирана и с участие във всички по-големи инициативи на Европейския пациентски форум.

Въпреки че е само на 21 години, Марта Димитрова има богат опит като доброволец в неправителствения сектор и участва в различни младежки дейности и инициативи за хора с увреждания.

От 2009 г. Марта е координатор "Национални и европейски младежки проекти" в Сдружение "Отворено общуване". През 2010 г. Сдружение "Отворено общуване" става пълноправен член на Националната пациентска организация и оттогава Марта участва активно във всички инициативи на НПО, свързани с младите хора с увреждания.

Марта Димитрова е студент в СУ "Климент Охридски", специалност "Неформално образование".

Последвайте канала на

1035 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини