Семейство се отрови с ананас

  • 11 януари 2013 13:46

  • 2145
  • 2
Семейство се отрови с ананас
©

Семейство от Русе се натрови с ананас от Коста Рика. Екзотичният плод е бил закупен от голяма търговска верига. След подаден сигнал до Агенцията за безопасност на храните, незабавно е била разпоредена проверка.

Семейството на Даниела Ганчева редовно консумира ананас, но това е първият случай, в който получава здравословни проблеми. Жената разказва, че въпросният плод бил по-различен от друг път. Бил с по-зелен цвят на кората и доста по-голям по размер. В момента на консумация на ананаса, Даниела усетила чувствителност в устна кухина и след няколко изядени парченца видяла, че по небцето и по езика й имам кръв. Усещането било като след изгаряне. Оказва се, че съпругът и дъщеря й имат същите оплаквания, съобщи тв7. Потърпевшите незабавно са подали сигнал към Агенцията по безопасност на храните. Оттам са направили проверка в хипермаркета, но се оказало, че въпросната партида от ананас е изчерпана. Според инспекторите най-вероятно се касае за изолиран случай, тъй като няма други подобни жалби.

Пробите от проблемния плод все още не са готови. От Агенцията по храните предупреждават да се внимава много при консумация на екзотични плодове, защото често кората им се обработва с химикали заради малката им трайност.

Последвайте канала на

2145 2

Коментари 2

Добави коментар
хитър петър

2013.01.18 | 21:50

2
ima reshenie - prosto NE kupuvaite TURSKA produkciq
Nikola

2013.01.14 | 10:13

1
Не става въпрос за исчерпване просто си имат човек в Агенцията които им е казал да махнат този продукт! Които да е работил в някаква верига магазини знае че почти винагии им е познато на управителите кога идва ХЕИ или които и да е иснпекторат!!!

Добави коментар

Водещи новини