МЗ осигурява извънредна доставка на лекарствения продукт за пациенти с миастения гравис

  • 29 юни 2023 16:31

  • 982
  • 0
МЗ осигурява извънредна доставка на лекарствения продукт за пациенти с миастения гравис
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Министерството на здравеопазването осигурява извънредна доставка на лекарствения продукт Калимин (Kalymin) за пациенти с миастения гравис.

След полученото на 28.06.2023 г. уведомление, че следващата доставка на лекарствения продукт ще бъде извършена на 31.07.2023 г., Дирекция „Лекарствени продукти“ към МЗ предприе незабавни действия. В резултат на това, притежателят на разрешението за употреба „Тева България“ пое ангажимент да осигури нужните за страната количества Калимин през следващата седмица, на 04.07.2023 г. След това в кратки срокове те ще бъдат разпределени към търговците на едро с лекарствени продукти. По информация от логистичния отдел на „Тева България“ плануваното количество ще обезпечи напълно нуждите на населението за по-дълъг период от време. От компанията съобщават, че ще бъде поддържан и по-голям резерв от лекарствения продукт в страната. 

Липсва животоспасяващо лекарство за страдащи от рядко заболяване

Временният недостиг не засяга само България. Той е причинен от производствен проблем, свързан със забавяне в доставката на суровина от трета страна, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
982 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини