Ваксината на Medicago дава ефективност над 75% срещу Делта варианта на COVID-19

  • 07 декември 2021 16:04

  • 5238
  • 3
Ваксината на Medicago дава ефективност над 75% срещу Делта варианта на COVID-19
© Getty images

Кандидатът за ваксина срещу COVID-19 на растителна основа на канадския разработчик на лекарства Medicago, подобрен с пандемичния адювант на GlaxoSmithKline, показва 75,3% ефективност срещу варианта Делта на коронавируса във "Фаза 3" на плацебо-контролирано проучване, съобщиха във вторник двете компании, съобщава БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30218

Фармацевтичните компании казаха, че общият процент на ефикасност на ваксината срещу всички варианти на коронавирус е 71%, с изключение на Омикрон, който не е бил в обращение, когато проучването е бил в ход.

Докъде стигна Канада в борбата с коронавируса?

Към днешна дата резултатите от "Фаза 3" потвърждават, че профилът на безопасност на ваксината е в съответствие с резултатите от "Фаза 2, отбелязват от Medicago.

"Това са обнадеждаващи резултати, като се има предвид, че данните са получени в среда без циркулиращ първоначален коронавирус. Глобалната пандемия COVID-19 продължава да показва нови аспекти с настоящото доминиране на варианта Делта, предстоящата евентуална доминация на Омикрон и на други варианти, които вероятно ще последват“, заяви главният глобален здравен директор на GSK Томас Бройер.

През миналата седмица експертът по инфекциозни болести към Белия Дом - Антъни Фаучи каза, че въпреки че фокусът е върху Омикрон, 99,9% от случаите в Съединените щати се дължат на варианта Делта, който "продължава да води случаите на COVID-19 в цялата страна, особено при тези, които не са ваксинирани".

Компанията Medicago незабавно ще потърси регулаторно одобрение за първата в света растителна ваксина срещу COVID-19 от здравните власти на Канада като част от непрекъснато проследяване на предложения кандидат за ваксина.

Medicago е филиал на японската фармацевтична компания Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30218

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
5238 3

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 3

Добави коментар

2021.12.07 | 18:25

3
хахахаха, естествената заразност е 0.02. А всеки трети с ваксина болен, хахахаха
Умник Гюро

2021.12.07 | 17:11

2
Задължителната ваксинация е правилната стъпка за всички ваксинирани. Защото тяхната имунна система вече е разрушена от ваксините и те нямат друг избор. Те трябва да продължат да се ваксинират, докато пукнат... За всички нормални, неваксинирани хора, правилният избор е природния им имунитет. Той е достатъчно силен , за да се пребори с медийната пропаганда на сатанистите.

2021.12.07 | 16:09

1
Medicago добро утро ние вече сме на друг

Добави коментар

Водещи новини