Проф. Момеков: Няма алтернатива на ваксинацията срещу COVID-19

  • 21 септември 2021 09:25

  • 488
  • 0
Проф. Момеков: Няма алтернатива на ваксинацията срещу COVID-19
© Кадър бТВ

Можем да погледнем статистиката за „свръхсмъртност“, можем да погледнем по данните на НСИ какво се е случило през този печален период в сравнение с пет години назад и ще видим, че тежестта на тази пандемия в България е много голяма“, заяви в сутрешния блок на бТВ председателят на Българското научно дружество по фармация проф. Георги Момеков.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32996

„Няма алтернатива на ваксинацията срещу коронавирус в момента“, каза той.

Тревожно ниска ваксинация у нас. Възможна ли е появата на БГ вариант на COVID-19?

Достатъчно да се видят данните на сайта на Европейския център за контрол на заболяванията, които са публикувани на достъпен език, за да се види положителният ефект от ваксинацията срещу коронавируса, обясни проф. Момеков.

Досега не е имало 100-процентово успешна ваксина, с много малки изключения, защото винаги има някакъв малък процент хора, които не успяват да формират имунитет след ваксинация, коментира той.

Що се отнася до ваксинацията на децата, фармацевтът отбеляза, че в момента текат проучвания на съотношението полза – риск, защото в тази възрастова група понякога се появяват усложнения и като цяло коронавирусната инфекция не се преболедува толкова тежко, но на този етап данните за ползите са положителни.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
488 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини