Япония изтегли още 1 милион дози от ваксината на Модерна

  • 30 август 2021 15:27

  • 2090
  • 0
Япония изтегли още 1 милион дози от ваксината на Модерна
© Getty Images/Guliver

Японското правителство изтегли в понеделник допълнително един милион дози от ваксината срещу Covid-19 на Модерна (Moderna), след като преди това бяха изтеглени 1,6 млн. дози, тъй като двама души починаха след имунизация със замърсени ваксинационни дози, съобщава Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28817

Това означава, че броят на замърсените дози на ваксината на Модерна в Япония достигна 2,6 милиона.

Двама души издъхнаха след ваксинация срещу COVID-19 в Япония

Спирането на доставките на ваксината на Модерна идва в момент, когато Япония се бори с най-лошата си Covid вълна в резултат на Делта варианта на коронавируса, като новите ежедневни инфекции надвиши този месец 25 000 за пръв път от началото на пандемията.

Последните съобщения за замърсени ваксини на Модерна дойдоха от префектура Гунма близо до Токио и южната префектура Окинава, което доведе до спиране в неделя на още две партиди в допълнение към вече изтеглените 1,63 милиона дози през миналата седмица, допълва БНР.

Япония спира временно използването на 1,63 милиона дози от ваксината на Модерна

Японското министерство на здравеопазването заяви, че някои от инцидентите може да се дължат на неправилно поставяне на игли във флаконите, отчупвайки парченца от гумената запушалка. Други флакони от партидите могат да продължат да се използват, съобщи министерството в понеделник, цитирано от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28817

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
2090 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини