Лекари консултират директори на училища и на детски градини за ваксинирането

  • 07 юли 2021 14:44

  • 732
  • 0
Лекари консултират директори на училища и на детски градини за ваксинирането
© gettyimages

Необходимостта от ваксиниране за създаването на сигурна среда и за максимално дълъг присъствен процес на образование, обучение и възпитание в училищата, и в детските градини през новата учебна година. Това бе темата, поставена на фокус на първата среща от националната разяснителна кампания за ваксинирането сред заетите в системата на образованието, инициирана от Министерството на образованието и науката.

Тя бе организирана от началника на Регионалното управление на образованието в Ловеч Еленко Начев, с участието на заместник-министъра на образованието и науката Евгения Пеева, и на директори на училища и детски градини, съобщи пресцентърът на МОН.

Проф. Гигов: Ако събудим отново ваксинационния процес, няма да бракуваме ваксини

В онлайн срещата, в която са участвали над 60 от общо 86 директори в региона, са се включили и медицински експерти - д-р Христиана Бацелова - епидемиолог от Медицинския университет в Пловдив, и директорът на РЗИ в Ловеч д-р Росица Милчева. Те са отговаряли на въпроси, свързани с ваксинирането, за възможни противопоказания при различни заболявания, за подходящия момент за поставяне на ваксина и на други теми.

Медицински специалисти ще участват в организирането на педагогически съвети и на общи събрания на колективите в училища и детски градини в цялата област Ловеч.

Информационна кампания, инициирана от Министерството на образованието и науката, ще се състои във всички региони на страната, с участието на ръководството на МОН и с утвърдени медицински експерти.

Целта е в максимален брой училища и детски градини в страната да се постигне поне 70 процента ваксиниране на педагогическите и непедагогическите специалисти, информират от образователното министерство.

Мая Йорданова
732 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини