Столична община обяви 1891 допълнителни места за ясли, детски градини и подготвителни групи в училищата

  • 23 август 2021 15:55

  • 567
  • 0
Столична община обяви 1891 допълнителни места за ясли, детски градини и подготвителни групи в училищата
© Getty images

Столична община обявява 1891 допълнителни свободни места в самостоятелните детски ясли, детски градини и подготвителните групи в училищата, за които родителите имат възможност да подадат кандидатура за своите деца, съобщи заместник-кметът на София по образование и култура Мирослав Боршош.

Допълнителните свободни места са обявени за кандидатстване по общ ред на база на незаетите места, предназначени за деца със специални образователни потребности и хронични заболявания, на основание § 8 от Преходните и заключителни разпоредби на Наредбата за прием на деца в общинските самостоятелни детски ясли, детски градини и в подготвителните групи в общинските училища на територията на Столична община.

7 строящи се детски градини в София ще приемат деца до края на годината

Всички свободни места са видими в профилите на съответните детски заведения и училища.

За децата със специални образователни потребности и хронични заболявания са предвидени и оставени 637 свободни места в детските градини и подготвителните групи към училищата във всички райони на Столична община. Класирането ще е на 28.08.2021г.

Родителите имат възможност да направят своите кандидатури до 18:00 часа на 27.08.2021 г. по електронен път чрез Информационна система за обслужване на детските заведения, подготвителните групи и първи клас в училищата ТУК.

В момента в София се изграждат 12 нови сгради на детски градини. Строителството на 7 от тях трябва да приключи през октомври.

Мая Йорданова
567 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини