Лекарство с антитела намалява хоспитализациите и смъртните случаи от COVID-19

  • 21 юни 2021 19:14

  • 1610
  • 2
Лекарство с антитела намалява хоспитализациите и смъртните случаи от COVID-19
© Pixabay

Компаниите "ГлаксоСмитКлайн" и "Вир байотекнолъджи" обявиха, че окончателните резултати от последния етап на проучването на тяхното лечение с моноклонални антитела потвърждават, че то значително намалява хоспитализациите и смъртните случаи сред високорискови пациенти с Ковид-19, ако терапията започне в ранните етапи на заболяването, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25225

Лекарството сотровимаб, което бе разрешено за употреба в САЩ през май, получи подкрепа от Европейската агенция по лекарствата.

Фармацевтичните компании съобщиха също, че Националните институти по здравеопазване в САЩ препоръчват сотровимаб за лечение на високорискови нехоспитализирани пациенти с леки до умерени инфекции Ковид-19.

Лечението "запазва активността си" срещу будещите в момента тревога варианти на коронавируса, се посочва в актуализираните препоръки на американската агенция.

В изследване, проведено сред 1057 пациенти, сотровимаб довел до намаляване със 79 на сто н риска от хоспитализация за повече от 24 часа или смърт, съобщиха двете компании.

Сотровимаб е лекарство от групата на т.нар.моноклонални антитела, които имитират естествените антитела, произвеждани от организма за борба с инфекцията.

Подобни терапии са разработени от конкурентните компании "Редженерон" и "Ели Лили" и бяха одобрени от американските регулатори за лечение на нехоспитализирани пациенти с Ковид-19.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1610 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар
В Новини.бг

2021.06.22 | 07:24

2
съчиняват новините, наричат протестиращите "лумпени", Радев - "тъпа фуражка", спец-службите "простаци".
Киро Гела

2021.06.22 | 05:55

1
Бързо копувайте моя иверспермин, че вече свършва.

Добави коментар

Водещи новини