Ваксинирането в Ямболско ще става с мобилни екипи и имунизационни пунктове

  • 18 май 2021 21:20

  • 444
  • 0
Ваксинирането в Ямболско ще става с мобилни екипи и имунизационни пунктове
© gettyimages

Логистичните центрове в петте общини на Ямболска област ще започнат работа в Регионалната здравна инспекция и филиали на Спешна помощ. Мобилен екип ще ваксинира възрастни и болни хора в малките населени места. Логистичният център в Ямбол ще е в РЗИ и ще обслужва и част от населените места в общините Тунджа и Стралджа.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26615

Във филиалите на Спешна помощ в Тенево и Болярово също ще бъде създадена организация за раздаване на ваксини на личните лекари.

Нови правила за ваксинация от днес

В община Елхово това ще става в действащия в момента имунизационен кабинет, уточни директорът на РЗИ Ямбол д-р Лиляна Генчева.

"След като получим заявката до четвъртък от предходната седмица, съответно наша грижа ще бъде, най-късно до обяд в понеделник да осигурим необходимата ваксина в логистичните пунктове откъдето те ще я получат", увери д-р Генчева пред БНР.

Мобилен екип от РЗИ ще ваксинира възрастни и болни хора в отдалечении труднодостъпни населени места.

До 25 май общопрактикуващите лекари трябва да ни дадат списъци на трудноподвижни лица. В момента в Ямбол са налични и четирите вида ваксини. По график се поставят вторите дози от препаратите на "АстраЗенека" и "Пфайзер".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26615

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
444 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини