Как да спечелим тежката битка с антибиотиците, стреса, холестерола и вредните храни

  • 16 март 2021 16:44

  • 7441
  • 0
Как да спечелим тежката битка с антибиотиците, стреса, холестерола и вредните храни
©

Съвременният начин на живот, включително стресът, алкохолът, приемът на някои лекарства, най-вече антибиотици, липсата на физически упражнения и грешки в диетата могат да доведат до редица неприятни и дори опасни за здравето ни състояния, сред които са и чревните проблеми и нарушения в чревната микрофлора. Те са резултат от появата на дисбаланс в състава на бактериите, наричан още “чревна дисбактериоза”.

Нашата чревна микрофлора е като бойно поле, на неспиращата битка между „добрите“ и „лошите“ бактерии. И ако тя бъде „спечелена“ от „лошите“ бактерии и те надделеят, настъпва „дисбактериозата“.

Последиците от нея могат да бъдат много и включват подуване, усещане за тежест, болка, газове, запек, диария, лош дъх, замаяност, липса на апетит, загуба на тегло и други неприятни усещания, които могат значително да повлияят на качеството на живот.

За съжаление, “дисбактериозата” може да се прояви не само в червата, но и да даде отражение върху цялото тяло и да причини редица опасни състояния и заболявания, като недостиг на витамини, алергии, имунодефицит, нарушено усвояване на минерали и в резултат на това, проблеми с костите и ставите, заболявания на вътрешни органи и други.

Затова е важно да знаем КАК ДА ВЪЗВЪРНЕМ БАЛАНСА НА ЧРЕВНАТА МИКРОФЛОРА?

Най-добрият начин да се справим с това, е приема на пробиотици. Правилно подбраните пробиотици са от ключово значение за подобряване и запазване баланса на нашата чревна микрофлора, изграждане на устойчив имунитет и поддържане на качествен живот.

При избор на пробиотик е важно да се вземат под внимание няколко основни критерии – брой на живите бактерии, които той доставя, щамовото разнообразие, жизнеспособността на продукта, издръжливостта срещу високо киселинната враждебна среда на стомаха и произхода на суровината.

Флора 10 от Абофарма е мултищамов синбиотик за възрастни от ново поколение, специално създаден за теб!

Той отговаря на всички съвременни стандарти за качество и има за цел да възстанови физиологичния баланс в нарушената естествена бактериална среда.

Флора 10 представлява прецизно изградена комбинация от пробиотици и пребиотици - фибри, които подпомагат развитието на полезните бактерии и тяхното оцеляване в чревния тракт.

Флора 10 е специално разработен, за да подпомага нормалното функциониране на храносмилателната система и да облекчава болките и стомашните неразположения.

Флора 10 подпомага чревната ни флора в жестоката битка с антибиотиците, холестерола, стреса и вредните храни, които нанасят тежки поражения на нашия организъм.

Флора 10 съдържа 10 млрд. живи бактерии от специално подбрани клинично проучени 7 щама с добавен Бацилус Коагуланс и в комбинация с пребиотиците – фруктоолигозахариди (FOS) и инулин, които създават подходяща и благоприятна хранителна среда за пробиотичните култури.

Бацилус Коагуланс е изключително мощен пробиотик, който се размножава изключително бързо и колонизира чревния тракт, като неутрализира патогените и увеличава съпротивителните сили на организма срещу вирусни инфекции, подсилвайки имунната система. Притежава противовъзпалителен ефект.

Изключително подходящ е и по време на и след антибиотична терапия. Освен това,  значително подобрява разграждането и усвояването на ценните вещества от храните, благодарение на  способността му да произвежда една изключителна форма на млечна киселина, известна като L+ оптичен изомер.

Флора 10 съдържа витамин С и витамини от група В. Комбинацията от синбиотик и витамин С оказва много добър ефект по отношение превенция на респираторни заболявания, а витамините В1 и В3 допълнително подобряват метаболизма и работата на храносмилателната система.

Флора 10 е произведен в Сан Марино от висококачествени суровини и по специална технология „микроинкапсулиране“, която надеждно защитава пробиотичните бактерии при преминаването им през висококиселинната, агресивна среда на стомаха, за да достигат 100% живи до крайната си цел – червата. Там пребиотиците създават богата хранителна среда, в която милиардите живи бактерии се развиват и спомагат за изхвърлянето от организма на „лошите“ болестотворни бактерии, като подобряват общото състояние на организма.

 

 

 

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)

Novini.bg
7441 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини