-
25 февруари 2020 10:08
- 670
- 0
Яденето на сирене, йогурт, мляко може да намали риска от инсулт с до 10 процента, съобщи в. "Дейли мейл".
Учени от Оксфордския университет са анализирали хранителния режим на хора от девет европейски държави. Резултатите им показват, че консумацията на повече млечни продукти намалява риска от исхемичен инсулт, който е най-често срещаният. За всяка чаша мляко дневно, той спада с пет процента и с девет процента за малка кофичка йогурт.
Резултатите от изследването обаче хвърлят съмнение върху твърдението, че яйцата са полезни. Хората, консумирали повече яйца, са по-застрашени от хеморагичен инсулт. Една трета яйце дневно увеличава риска от инсулт с 25 процента.
Богатите на фибри храни, плодовете и зеленчуците предпазват най-много от инсулт. Двеста грама плодове и зеленчуци дневно намаляват опасността от исхемичен инсулт с 13 процента, допълва БТА.
Последвайте канала на
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Петков с призив към ГЕРБ: Отървете се от зависимостта си от Пеевски, ако наистина сте евроатлантическа партия
25 април 202411:51
Борисов: Честито на ПП-ДБ за новата коалиция с Възраждане, БСП и ИТН. Ще се изредят поне още 5-6 правителства
25 април 202409:58
Пеевски: Коалицията на „пудела“ ще се радва много малко на грабежа
25 април 202410:22
Кога и къде да проверим дали сме в избирателните списъци?
25 април 202411:50
Как партиите влизат в битката за гласовете на избирателите?
25 април 202409:37
Костадин Паскалев: Ваня Григорова поиска разговор с нас, Столична община ѝ била тясна
25 април 202409:16
Емил Радев: Брюксел ни е далеч, но е важен за нас
25 април 202411:48
НС реши: Росен Желязков вече е аут от председателското място
25 април 202411:17
Нова смърт разтърси кралското семейство
25 април 202412:45