-
25 февруари 2020 10:08
- 680
- 0
Яденето на сирене, йогурт, мляко може да намали риска от инсулт с до 10 процента, съобщи в. "Дейли мейл".
Учени от Оксфордския университет са анализирали хранителния режим на хора от девет европейски държави. Резултатите им показват, че консумацията на повече млечни продукти намалява риска от исхемичен инсулт, който е най-често срещаният. За всяка чаша мляко дневно, той спада с пет процента и с девет процента за малка кофичка йогурт.
Резултатите от изследването обаче хвърлят съмнение върху твърдението, че яйцата са полезни. Хората, консумирали повече яйца, са по-застрашени от хеморагичен инсулт. Една трета яйце дневно увеличава риска от инсулт с 25 процента.
Богатите на фибри храни, плодовете и зеленчуците предпазват най-много от инсулт. Двеста грама плодове и зеленчуци дневно намаляват опасността от исхемичен инсулт с 13 процента, допълва БТА.
Последвайте канала на
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Кирил Петков: Решението на Изпълнителния съвет е окончателно
28 ноември 202419:24
Явор Божанков разкри мотивите си за гласуването му днес
28 ноември 202422:31
Даниел Лорер за изключването си от "Продължаваме промяната": Пътят към края на демокрацията започва с компромиси
28 ноември 202422:46
Тошко Йорданов за гласуванията на Божанков, Лорер и БСП: Явно има някакви зависимости
28 ноември 202418:35
Досега не сме имали инцидент от подобно естество, каза за починалото бебе Димитър Захариев от МБАЛ "Югозападна"
28 ноември 202421:01
Туск: НАТО и Украйна не трябва да се плашат от думите на Путин, че може да нанесе удар по Киев с хиперзвукова ракета
28 ноември 202420:41
Зеленски: Путин ще продължи да размахва "Орешник" само и само да попречи на усилията на Тръмп за край на войната
28 ноември 202421:48
ЕП призова на Украйна да бъдат предоставени ракети „Таурус“
28 ноември 202421:58
Нетаняху предупреди, че може да се стигне до "интензивна война", ако примирието с "Хизбула" бъде нарушено
28 ноември 202422:24