-
25 февруари 2020 10:08
- 680
- 0
Яденето на сирене, йогурт, мляко може да намали риска от инсулт с до 10 процента, съобщи в. "Дейли мейл".
Учени от Оксфордския университет са анализирали хранителния режим на хора от девет европейски държави. Резултатите им показват, че консумацията на повече млечни продукти намалява риска от исхемичен инсулт, който е най-често срещаният. За всяка чаша мляко дневно, той спада с пет процента и с девет процента за малка кофичка йогурт.
Резултатите от изследването обаче хвърлят съмнение върху твърдението, че яйцата са полезни. Хората, консумирали повече яйца, са по-застрашени от хеморагичен инсулт. Една трета яйце дневно увеличава риска от инсулт с 25 процента.
Богатите на фибри храни, плодовете и зеленчуците предпазват най-много от инсулт. Двеста грама плодове и зеленчуци дневно намаляват опасността от исхемичен инсулт с 13 процента, допълва БТА.
Последвайте канала на
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
ГЕРБ: Лидерска среща - само за кабинет, Митов вече бил на "Кърниградска", ПП-ДБ искали да легитимират пред Запада управление с "Възраждане"
25 ноември 202411:59
Проданов: Възможно е правителство с ГЕРБ, но без Борисов начело - Пеевски трябва да участва във властта
25 ноември 202410:56
"ПП-ДБ води символична битка за първото място": Има ли шансове за редовно правителство?
25 ноември 202412:58
Брюксел: България сама ще реши за контрола по границата с Румъния
25 ноември 202412:02
Отново не започна разпоредителното заседание по второто дело срещу Васил Божков
25 ноември 202410:45
Жена вилня в заведение в Пловдив, удари полицай
25 ноември 202412:21
Грипът започва рязко, а при COVID-19 симптомите са по-плавни
25 ноември 202409:47
Ето кои са 4-те най-безопасни държави в случай на Трета световна война
25 ноември 202412:09
През 1979 г. той намира тялото на момиче в снега: 45 години по-късно ДНК показва, че е убиецът
25 ноември 202411:15