-
25 февруари 2020 10:08
- 670
- 0
Яденето на сирене, йогурт, мляко може да намали риска от инсулт с до 10 процента, съобщи в. "Дейли мейл".
Учени от Оксфордския университет са анализирали хранителния режим на хора от девет европейски държави. Резултатите им показват, че консумацията на повече млечни продукти намалява риска от исхемичен инсулт, който е най-често срещаният. За всяка чаша мляко дневно, той спада с пет процента и с девет процента за малка кофичка йогурт.
Резултатите от изследването обаче хвърлят съмнение върху твърдението, че яйцата са полезни. Хората, консумирали повече яйца, са по-застрашени от хеморагичен инсулт. Една трета яйце дневно увеличава риска от инсулт с 25 процента.
Богатите на фибри храни, плодовете и зеленчуците предпазват най-много от инсулт. Двеста грама плодове и зеленчуци дневно намаляват опасността от исхемичен инсулт с 13 процента, допълва БТА.
Последвайте канала на
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Диана Ковачева: Не мога да стана служебен премиер, подавам оставка и като омбудсман
29 март 202413:07
Петър Чобанов: Всеки един от нас трябва да се съобрази с крайното решение на президента
29 март 202413:34
Радев за разговорите за служебен премиер: Когато изборът е лимитиран, той не може да доведе до най-добрия резултат
29 март 202411:09
Акад. Денков: Дневният ред на обществото зависи от президента
29 март 202412:10
Асен Василев: В момента, в който покрием критерия за инфлация, България може да влезе в еврозоната
29 март 202413:03
Водещите новини! 20 години България в НАТО. Искри около неслучилата се ротация. Зеленски предупреди: войната може да стигне Европа (и още…)
29 март 202413:27
ПП-ДБ обвиниха Бойко Борисов, че с "Турски поток" е осигурил старта на войната в Украйна
29 март 202410:38
Дело на вдовицата на Нотариуса е гледано от жената на съдружника му
29 март 202412:11
Синът на разстреляния Мартин Нотариуса раздава храна на бездомни
29 март 202412:06