Тази седмица започва постът на Петър Дънов, напомни д-р Емилова

  • 13 февруари 2017 12:43

  • 44038
  • 3
Тази седмица започва постът на Петър Дънов, напомни д-р Емилова
© Gettyimages

Ако се прилага правилно житеният пост и се употребява много вода, няма риск за здравето. Възможно е в първите дни да се появи главоболие, понякога се появява общо неразположение и дискомфорт, което се дължи на прочистващия ефект, обясни д-р Людмила Емилова пред БНТ.

Диетологът обясни, че когато се прави лечебно гладуване, също има неразположение първите дни поради нахлуване на големи количества токсини в кръвта. "Организмът, докато се справи и разгради тези големи количества токсини вещества, има дискомфорт. Това не бива да ни отказва, колкото по-силно ни боли главата и сме неразположени първите дни, толкова повече имаме нужда да направим този житен пост", увери д-р Емилова.

Д-р Емилова предупреди, че тези, които имат непоносимост към глутена, както и тези, които получават киселини от орехи, трябва да се въздържат от житния режим и да търсят друг пречистващ способ.

"Постът на Петър Дънов се прилага за пречистване на душата чрез пречистване на физическото тяло 10 дни. Прави се няколко дни след пълнолуние. Приемат се само малко количества от непреработени храни. На ден дажбата е: 100 грама жито, 3 ябълки, 9 ореха, 2-3 супени лъжици мед, разпределени равномерно с около 2 литра преварена вода. 1 kg жито (по-добре лимец) се разделя на порции по 100 грама, залива в термос с литър - литър и половина вода, житената вода се изпива. Не е добре едновременно да се яде житото, ябълката, орехите и меда. Първо се хапва ябълката, след половин час орехите и житото с меда. Трябва да сме усмихнати и щастливи, това е пречистване не само на физическото тяло", каза още д-р Емилова.

Мая Йорданова
44038 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Дончо

2017.11.08 | 20:53

3
Тия съвсем са се бъгнали.Как чрез пречистване на тялото ще се пречисти душата.Вярно Дъновистите ги е обзело бяс.
Коста

2017.02.23 | 12:16

2
Стига с тези бесовщини!

2017.02.23 | 12:16

1
Спрете вече да разпростанявате глупостите на Пешо Дъното. Още не сте разбрали, че той е бил измамник.

Добави коментар

Водещи новини